PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay

Cum să gătești Perfect Seared Veal Chop

Carnea suculentă, încoronată cu ierburi aromatice și infuzată cu o melodie robustă de usturoi și vin alb, este un adevărat spectacol. Și mai bine, completați-o cu un strop de smântână pentru a crea un sos bogat care vă va face papilele gustative să danseze.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 4 Cotlete de vițel (aproximativ un centimetru grosime) Adăugat la
  • Sare și piper negru pentru gust Adăugat la
  • 3 tbls ulei de măsline Adăugat la
  • 8 cuișoare Usturoi, zdrobit Adăugat la
  • 1 ceașcă vin alb sec Adăugat la
  • 1 linguriță rozmarin proaspăt tocat Adăugat la
  • 1 linguriță Cimbru proaspăt tocat Adăugat la
  • 1 ceașcă Smântână tare Adăugat la
  • Pătrunjel proaspăt tocat pentru garnitură Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Începeți prin a vă usca cotletele de vițel cu prosoape de bucătărie și condimentați fiecare parte cu sare și piper negru. Nu vă faceți griji în privința asezonării excesive; o cantitate bună de sare potențează aromele naturale ale cărnii și ajută la crearea unei cruste frumoase.

2. Pasul

Apoi, încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu-mare până când obține un efect strălucitor. Intră cotletele; rumenește-le pe fiecare parte timp de aproximativ 4 minute sau până devin aurii. Acest pas este crucial pentru a bloca sucurile și pentru a asigura o crustă savuroasă.

3. Pasul

După ce s-au rumenit, scoateți cotletele și puneți-le deoparte. Nu aruncați bucățile aromate rămase în tigaie - acelea sunt aur pentru sosul nostru.

4. Pasul

În aceeași tigaie, adăugați usturoiul pisat, lăsându-l să sfârâie până când devine auriu și aromat. Dacă ați mai ars usturoiul până acum, știți că devine amar și neplăcut. Așa că stai cu ochii pe el și reduci focul dacă este nevoie.

5. Pasul

Turnați vinul și începeți să deglați tigaia, răzuind bucățile rumenite cu o lingură de lemn. Acest lucru, prietenii mei, vă va ridica sosul cu o aromă concentrată de carne.

6. Pasul

Se adaugă rozmarinul și cimbrul, lăsând sosul să se reducă la jumătate. Ierburile nu numai că încorporează un strat de complexitate sosului, dar îți umplu bucătăria cu un miros îmbătător.

7. Pasul

Se reduce focul și se adaugă smântâna, amestecând până când sosul se omogenizează. Țineți sosul la foc mic pentru câteva momente înainte de a reintroduce cotletele.

8. Pasul

Gătiți cotletele de vițel în sos încă 5-10 minute sau până când carnea este făcută după preferințele dumneavoastră. Dacă aveți un termometru pentru carne, urmăriți o temperatură internă de aproximativ 145°F.

9. Pasul

Se ornează cu pătrunjel proaspăt și se servește imediat. Pătrunjelul strălucitor și verde adaugă un contrast plăcut la bogăția acestui fel de mâncare.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou