PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay

Cum se gătește ficatul și ceapa de modă veche

De-a lungul anilor, am ajuns să mă bucur din plin de aromele rustice și bogate pe care le aduce o mâncare clasică de ficat și ceapă. Există ceva incredibil de satisfăcător în a transforma aceste două ingrediente umile într-o masă luxoasă. Am gătit această rețetă de multe ori, perfecționând-o după gustul meu, și sunt încântată să împărtășesc versiunea mea cu voi astăzi. Această rețetă este reconfortantă, ușor de preparat și iese perfectă de fiecare dată dacă urmați micile mele sfaturi de mai jos.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
2
  • 500 gms De ficat de vițel Adăugat la
  • 2 Ceapă mare Adăugat la
  • 3 tbls de făină Adăugat la
  • 2 tbls de unt Adăugat la
  • 1 ceașcă De bulion de vită Adăugat la
  • Sare și piper pentru asezonare Adăugat la
  • Pătrunjel tocat (pentru garnitură) Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Cheia pentru a face un ficat cu ceapă bun este să evitați să gătiți prea mult ficatul. Așadar, mai întâi, clătiți ficatul de vițel sub apă rece, uscați-l și tăiați-l în bucăți de 1/2 inch grosime.

2. Pasul

Se condimentează generos feliile de ficat cu sare și piper. Aici, nu vă sfiiți cu condimentele, deoarece ficatul poate suporta bine aromele puternice.

3. Pasul

Apoi, se trec feliile de ficat condimentate prin făină, având grijă să se scuture de excesul de făină. Acest strat ușor de făină este imperativ, deoarece conferă acel exterior crocant și auriu care contrastează atât de bine cu ficatul fraged.

4. Pasul

La foc mediu-mare, topiți 1 lingură de unt într-o tigaie mare. Adăugați ceapa și gătiți-o până când începe să se caramelizeze; acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 10 minute. Nu uitați să amestecați ocazional pentru a evita arderea cepei. Odată caramelizate, scoateți-le din tigaie și puneți-le deoparte.

5. Pasul

În aceeași tigaie, adăugați restul de unt. Când s-a topit, adăugați feliile de ficat într-un singur strat. Gătiți fiecare parte timp de numai aproximativ 2 minute, doar până se rumenesc. Așa cum am menționat mai devreme, aveți grijă să nu gătiți prea mult, altfel ficatul va deveni tare.

6. Pasul

După ce feliile de ficat sunt aproape gata, turnați bulionul de vită în tigaie. Acum, există un truc aici: În timp ce turnați, răzuiți fundul tigăii cu spatula. Acest proces de degresare aduce toate aromele împreună și creează acel sos delicios care leagă perfect ceapa și ficatul.

7. Pasul

Se lasă bulionul să scadă câteva minute, apoi se adaugă ceapa din nou în tigaie. Lăsați totul să fiarbă împreună timp de aproximativ 2-3 minute.

8. Pasul

La final, se potrivesc condimentele dacă este nevoie, se presară puțin pătrunjel tocat pentru culoare și se servește cald. Acest fel de mâncare se potrivește de minune cu piure de cartofi sau orez pufos. Poftă bună la ficat și ceapă de casă!

Reels

Nou