PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Cum se prepară gemul proaspăt de petale de trandafir

Această dulceață este ușor de preparat, necesitând o prelucrare și o gătire minime, iar culoarea, textura și aroma rezultate merită cu adevărat efortul.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
30
  • 2 căni De petale de trandafir parfumate bine strânse (alegeți trandafiri organici, fără pesticide) Adăugat la
  • 112 căni De zahăr granulat Adăugat la
  • Sucul și coaja de la o lămâie Adăugat la
  • 12 pachet De pudră de pectină de fructe Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Se spală cu grijă și se usucă petalele de trandafir selectate. Este imperativ să fiți blânzi pentru a le păstra intacte.

2. Pasul

Se toacă mărunt petalele sau se rup în bucățele mici. Am descoperit că ruperea tuturor petalelor cu mâna este cea mai satisfăcătoare, permițând petalelor să își elibereze sucurile naturale.

3. Pasul

Într-o cratiță, se combină petalele, zahărul și sucul de lămâie. Se amestecă la foc mic până când zahărul s-a dizolvat complet.

4. Pasul

Se acoperă și se lasă amestecul să stea timp de aproximativ 2 ore. Acest timp este esențial pentru a lăsa aromele să se căsătorească și să se intensifice. Nu uitați că răbdarea este cheia aici.

5. Pasul

Adăugați în cratiță coaja de lămâie și pectina. Rețetele tradiționale de gem pot să nu includă pectină, dar experiența mea îmi spune că aceasta dă gemului un corp mai plin și se întinde mai ușor.

6. Pasul

Aduceți amestecul la fierbere la foc mediu-mare. Aici, supravegheați-l atent pentru a evita să se reverse sau să se ardă.

7. Pasul

Reduceți focul și lăsați să fiarbă timp de aproximativ 30 de minute sau până când amestecul se îngroașă până la consistența unui gem.

8. Pasul

Testați gemul lăsând să cadă o lingură pe o farfurie răcită. Dacă gemul nu curge și rămâne pe loc când înclinați farfuria, este gata.

9. Pasul

Lăsați gemul să se răcească puțin înainte de a-l transfera în borcane de sticlă curate și sterilizate. Folosiți întotdeauna borcane sterilizate pentru a vă asigura că dulceața rămâne proaspătă și fără mucegai cât mai mult timp posibil.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou