PUBLICITATE

Sursa :: G.C. von Pixabay

Eggnog - rețetă de piață de Crăciun

Eggnogul este o băutură tradițională germană, care este deosebit de populară în perioada Crăciunului. Această rețetă îmi amintește întotdeauna de serile confortabile pe care le petreceam cu familia mea în timpul Adventului.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 4 gălbenuș Adăugat la
  • 4 Lingură zahăr Adăugat la
  • 1 păstaie de vanilie Adăugat la
  • 500 ml lapte integral Adăugat la
  • 125 ml Rom Adăugat la
  • Frișcă pentru a decora Adăugat la
  • Nucșoară pentru garnitură Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Se amestecă bine gălbenușul de ou și zahărul.

2. Pasul

Se taie păstaia de vanilie pe lungime și se scot semințele. Se aduce laptele la fierbere într-o cratiță și se adaugă păstaia de vanilie și semințele.

3. Pasul

Se scoate păstaia de vanilie din lapte și se toarnă încet laptele fierbinte în amestecul de gălbenușuri de ou și zahăr, amestecând constant.

4. Pasul

Se încălzește amestecul și se adaugă romul, amestecând constant la foc mic. Temperatura scăzută este importantă pentru a preveni coagularea gălbenușului de ou.

5. Pasul

Se toarnă lichiorul de ouă în pahare și se ornează cu puțină frișcă bătută și paiete decorative. Lichiorul de ouă are cel mai bun gust atunci când este servit imediat și încă cald.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou