Sursa :: G.C. von Pixabay
Eggnog - rețetă de piață de Crăciun
Eggnogul este o băutură tradițională germană, care este deosebit de populară în perioada Crăciunului. Această rețetă îmi amintește întotdeauna de serile confortabile pe care le petreceam cu familia mea în timpul Adventului.
Ingrediente
- 4 gălbenuș
- 4 Lingură zahăr
- 1 păstaie de vanilie
- 500 ml lapte integral
- 125 ml Rom
- Frișcă pentru a decora
- Nucșoară pentru garnitură
Ultimele broșuri
Procedura
Se amestecă bine gălbenușul de ou și zahărul.
Se taie păstaia de vanilie pe lungime și se scot semințele. Se aduce laptele la fierbere într-o cratiță și se adaugă păstaia de vanilie și semințele.
Se scoate păstaia de vanilie din lapte și se toarnă încet laptele fierbinte în amestecul de gălbenușuri de ou și zahăr, amestecând constant.
Se încălzește amestecul și se adaugă romul, amestecând constant la foc mic. Temperatura scăzută este importantă pentru a preveni coagularea gălbenușului de ou.
Se toarnă lichiorul de ouă în pahare și se ornează cu puțină frișcă bătută și paiete decorative. Lichiorul de ouă are cel mai bun gust atunci când este servit imediat și încă cald.