PUBLICITATE

Sursa :: JOSE LUIS VEGA GARCIA via iStockPhotos

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca este un desert clasic din Mallorca, de care m-am atașat în mod deosebit în timpul unei vacanțe pe insulă. Pâinea plată făcută din aluat de drojdie este remarcabil de ușoară, are o dulceață perfectă și este de-a dreptul divină atunci când este servită proaspăt scoasă din cuptor. Exact ceea ce trebuie pentru a aduce acasă o bucățică de senzație de vară în diminețile înzăpezite de iarnă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g făină Adăugat la
  • 2 ouă Adăugat la
  • 200 ml Lapte cald Adăugat la
  • 7 g drojdie uscată Adăugat la
  • 1 Pinch sare Adăugat la
  • 150 g zahăr Adăugat la
  • 200 g Untură de porc (Lardo) Adăugat la
  • zahăr de cofetărie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Pentru a coace rețeta Ensaimada de Mallorca, mai întâi se cerne făina într-un castron mare și se face o fântână în centru. Se dizolvă drojdia uscată cu zahărul în laptele cald și se toarnă în puț. Se amestecă cu puțină făină de pe margini și se lasă să crească timp de aproximativ 15 minute. Vă recomand să acoperiți castronul cu un prosop de bucătărie pentru a proteja drojdia de curenții de aer.

2. Pasul

Adăugați ouăle, sarea și 50 g de lardo în castron și frământați până la omogenizare. Dacă aluatul este prea lipicios, puteți adăuga încă puțină făină. Acoperiți apoi aluatul și lăsați-l să crească într-un loc cald timp de aproximativ 1 oră, până când își dublează aproximativ dimensiunea.

3. Pasul

Se întinde aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină și se întinde deasupra restul de lardo. Acum se rulează aluatul din ambele părți spre centru și se dă forma unui melc.

4. Pasul

Așezați melcul de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-l să crească, acoperit, încă 30 de minute. Între timp, preîncălziți cuptorul la 180° C.

5. Pasul

Coaceți ensaimada de Mallorca timp de aproximativ 20-25 de minute, până când devine aurie. După coacere, se presară cu zahăr pudră și se servește caldă.

Rețete similare

Neujahrsbrezel

Neujahrsbrezel este o tradiție culinară, în special în Germania și în țările de limba germană, care este coaptă și oferită cadou în Anul Nou. Aceasta simbolizează norocul și binecuvântarea pentru anul nou. Bretzelul este dulce, moale și pufos și are un gust divin cu unt sau gem.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Gogoși pufoase cu gem de căpșuni
Videorecetă

Gogoși pufoase cu gem de căpșuni

Aceste gogoși pufoase sunt perfecte pentru micul dejun sau gustare, fiind moi și delicioase, asemenea unui nor de dimineață. În plus, rețeta este foarte ușor de urmat.

Biscuiți Muesli pentru copii de mic dejun

Îmi place această rețetă de biscuiți muesli. Sunt delicioși, sănătoși și atât de ușor de preparat încât chiar și copiilor mei le place să îi facă singuri. Sunt perfecți pentru micul dejun, o gustare între mese sau un răsfăț dulce de după-amiază. De fapt, am făcut această rețetă de mai multe ori și sunt încântată să o pot împărtăși cu voi acum!

Coaceți pâine de mere vegană

Fiind un brutar pasionat și un adevărat iubitor de mere, pâinea cu mere a fost mult timp un element de bază în experimentele mele de coacere în bucătărie. Consider că funcționează bine atât ca mic dejun dulce, cât și ca prăjitură de cafea sau prăjitură de ceai de iarnă. Cu aroma sa parfumată de măr cu scorțișoară, nu numai că revigorează simțurile, dar răspândește și confort în toată casa.

Coacerea rapidă a biscuiților pentru cei care se grăbesc în 30 de minute

Întotdeauna am apreciat această rețetă simplă în momentele de mare grabă. Necesită doar câteva ingrediente pe care aproape toată lumea le are acasă, iar în doar 30 de minute vă puteți bucura de biscuiți delicioși făcuți în casă. Cu textura lor crocantă și gustul dulce, au fost întotdeauna un succes pentru vizitele improvizate și împărțirea cu prietenii și familia.

Biscuiți cu conținut ridicat de proteine

Această rețetă de biscuiți cu conținut ridicat de proteine este un vis pentru orice pasionat de fitness sau pur și simplu pentru persoanele care doresc să-și satisfacă nevoile de proteine într-un mod delicios! I-am preparat de multe ori ca răsfăț după antrenament și sunt un succes absolut. Nu sunt prea dulci, iar pudra proteică le conferă un plus de textură care se armonizează perfect cu ovăzul și nucile. Cu un strop de lapte, sunt pur și simplu irezistibile.

Shortbread a la bunica

În fiecare an, în perioada Crăciunului, copilul meu interior se trezește când pregătesc biscuiții de ficăței după rețeta tradițională a bunicii. Rețeta ei de biscuiți scurți, plină de arome delicate de vanilie și coajă de lămâie, îmi amintește întotdeauna de nopțile calde și confortabile de iarnă din copilăria mea.

Rulouri de scorțișoară de casă aluat de drojdie

Am făcut această rețetă de mai multe ori și este un succes de fiecare dată. Rulourile cu scorțișoară sunt ușor crocante la exterior, minunat de moi în interior, iar stratul luxuriant de glazură dulce rotunjește totul perfect. Sunt un acompaniament perfect pentru o ceașcă de cafea fierbinte dimineața sau o surpriză dulce pentru ceaiul de după-amiază.

Rețete similare

Neujahrsbrezel

Neujahrsbrezel este o tradiție culinară, în special în Germania și în țările de limba germană, care este coaptă și oferită cadou în Anul Nou. Aceasta simbolizează norocul și binecuvântarea pentru anul nou. Bretzelul este dulce, moale și pufos și are un gust divin cu unt sau gem.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Gogoși pufoase cu gem de căpșuni
Videorecetă

Gogoși pufoase cu gem de căpșuni

Aceste gogoși pufoase sunt perfecte pentru micul dejun sau gustare, fiind moi și delicioase, asemenea unui nor de dimineață. În plus, rețeta este foarte ușor de urmat.

Biscuiți Muesli pentru copii de mic dejun

Îmi place această rețetă de biscuiți muesli. Sunt delicioși, sănătoși și atât de ușor de preparat încât chiar și copiilor mei le place să îi facă singuri. Sunt perfecți pentru micul dejun, o gustare între mese sau un răsfăț dulce de după-amiază. De fapt, am făcut această rețetă de mai multe ori și sunt încântată să o pot împărtăși cu voi acum!

Coaceți pâine de mere vegană

Fiind un brutar pasionat și un adevărat iubitor de mere, pâinea cu mere a fost mult timp un element de bază în experimentele mele de coacere în bucătărie. Consider că funcționează bine atât ca mic dejun dulce, cât și ca prăjitură de cafea sau prăjitură de ceai de iarnă. Cu aroma sa parfumată de măr cu scorțișoară, nu numai că revigorează simțurile, dar răspândește și confort în toată casa.

Coacerea rapidă a biscuiților pentru cei care se grăbesc în 30 de minute

Întotdeauna am apreciat această rețetă simplă în momentele de mare grabă. Necesită doar câteva ingrediente pe care aproape toată lumea le are acasă, iar în doar 30 de minute vă puteți bucura de biscuiți delicioși făcuți în casă. Cu textura lor crocantă și gustul dulce, au fost întotdeauna un succes pentru vizitele improvizate și împărțirea cu prietenii și familia.

Biscuiți cu conținut ridicat de proteine

Această rețetă de biscuiți cu conținut ridicat de proteine este un vis pentru orice pasionat de fitness sau pur și simplu pentru persoanele care doresc să-și satisfacă nevoile de proteine într-un mod delicios! I-am preparat de multe ori ca răsfăț după antrenament și sunt un succes absolut. Nu sunt prea dulci, iar pudra proteică le conferă un plus de textură care se armonizează perfect cu ovăzul și nucile. Cu un strop de lapte, sunt pur și simplu irezistibile.

Shortbread a la bunica

În fiecare an, în perioada Crăciunului, copilul meu interior se trezește când pregătesc biscuiții de ficăței după rețeta tradițională a bunicii. Rețeta ei de biscuiți scurți, plină de arome delicate de vanilie și coajă de lămâie, îmi amintește întotdeauna de nopțile calde și confortabile de iarnă din copilăria mea.

Rulouri de scorțișoară de casă aluat de drojdie

Am făcut această rețetă de mai multe ori și este un succes de fiecare dată. Rulourile cu scorțișoară sunt ușor crocante la exterior, minunat de moi în interior, iar stratul luxuriant de glazură dulce rotunjește totul perfect. Sunt un acompaniament perfect pentru o ceașcă de cafea fierbinte dimineața sau o surpriză dulce pentru ceaiul de după-amiază.

Reels

Nou