PUBLICITATE

Sursa :: JOSE LUIS VEGA GARCIA via iStockPhotos

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca este un desert clasic din Mallorca, de care m-am atașat în mod deosebit în timpul unei vacanțe pe insulă. Pâinea plată făcută din aluat de drojdie este remarcabil de ușoară, are o dulceață perfectă și este de-a dreptul divină atunci când este servită proaspăt scoasă din cuptor. Exact ceea ce trebuie pentru a aduce acasă o bucățică de senzație de vară în diminețile înzăpezite de iarnă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g făină Adăugat la
  • 2 ouă Adăugat la
  • 200 ml Lapte cald Adăugat la
  • 7 g drojdie uscată Adăugat la
  • 1 Pinch sare Adăugat la
  • 150 g zahăr Adăugat la
  • 200 g Untură de porc (Lardo) Adăugat la
  • zahăr de cofetărie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Pentru a coace rețeta Ensaimada de Mallorca, mai întâi se cerne făina într-un castron mare și se face o fântână în centru. Se dizolvă drojdia uscată cu zahărul în laptele cald și se toarnă în puț. Se amestecă cu puțină făină de pe margini și se lasă să crească timp de aproximativ 15 minute. Vă recomand să acoperiți castronul cu un prosop de bucătărie pentru a proteja drojdia de curenții de aer.

2. Pasul

Adăugați ouăle, sarea și 50 g de lardo în castron și frământați până la omogenizare. Dacă aluatul este prea lipicios, puteți adăuga încă puțină făină. Acoperiți apoi aluatul și lăsați-l să crească într-un loc cald timp de aproximativ 1 oră, până când își dublează aproximativ dimensiunea.

3. Pasul

Se întinde aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină și se întinde deasupra restul de lardo. Acum se rulează aluatul din ambele părți spre centru și se dă forma unui melc.

4. Pasul

Așezați melcul de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-l să crească, acoperit, încă 30 de minute. Între timp, preîncălziți cuptorul la 180° C.

5. Pasul

Coaceți ensaimada de Mallorca timp de aproximativ 20-25 de minute, până când devine aurie. După coacere, se presară cu zahăr pudră și se servește caldă.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou