PUBLICITATE

Sursa :: Martina Raedlein for Alamy Stock Foto

Faceți singur lichiorul de sloe

Această rețetă provine direct din tradiția familiei mele - în fiecare an, când sloiurile sunt coapte și gata să fie culese, ne apucăm să facem acest lichior special. Întotdeauna pun fructele să fie culese după primul îngheț, deoarece acest lucru ajută la accentuarea aromei sale delicioase. Răbdarea este cu adevărat cheia aici; cu cât puteți aștepta mai mult, cu atât aroma va fi mai intensă - și merită fiecare minut!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
15
  • 1 kg Sloiuri coapte Adăugat la
  • 250 g zahăr alb Adăugat la
  • 700 ml Vodcă sau cereale, alcool pur Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

10 min.
1. Pasul

Pentru a prepara rețeta de lichior de prune - mai întâi spălați și uscați bine prunele. Vă recomand să le spălați cu mâna pentru a îndepărta orice impuritate sau insecte.

2. Pasul

Apoi înțepați fructele de jur împrejur cu o furculiță. Acest lucru permite alcoolului să pătrundă adânc în interiorul fructului și să elibereze toate aromele.

3. Pasul

Puneți sloiurile, zahărul și alcoolul într-un borcan mare și închideți bine. Mie îmi place să pun un strat de zahăr între straturile de fructe pentru un sirop uniform.

4. Pasul

Puneți borcanul într-un loc întunecos și răcoros și lăsați-l la infuzat timp de cel puțin 2 luni. Vă sfătuiesc să agitați ușor borcanul în fiecare zi, în primele două săptămâni, pentru a dizolva zahărul.

5. Pasul

După acest timp, se strecoară lichiorul printr-o sită fină sau o cârpă pentru a îndepărta sloiurile și orice substanță solidă.

6. Pasul

Umpleți lichiorul de linte filtrat în sticle curate și închideți-le bine. Poate fi savurat imediat, dar, ca în cazul multor lichioruri, devine și mai bun cu timpul. Încercați să maturați lichiorul de linte timp de un an sau doi, sau chiar mai mult - veți fi uimit de cât de pronunțate și complexe pot deveni aromele!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou