PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: ponce_photography

Înghețată simplă și cremoasă de casă

Textura fină, cremozitatea perfectă și gustul divin oferit de această rețetă de înghețată de casă nu a reușit niciodată să îmi impresioneze familia și prietenii.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 2 căni de smântână Adăugat la
  • 1 ceașcă De lapte integral Adăugat la
  • 34 ceașcă De zahăr granulat Adăugat la
  • 1 lingură De extract de vanilie pură Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

320 min.
1. Pasul

Începeți prin a combina laptele și zahărul într-o cratiță medie. Amestecând ușor, asigurați-vă că zahărul se dizolvă complet. Acest proces ar putea dura aproximativ 1-2 minute la foc mediu. Amintiți-vă să nu-l fierbeți - scopul nostru este doar să încălzim laptele pentru ca zahărul să se dizolve fără probleme.

2. Pasul

După ce zahărul este dizolvat, se adaugă smântâna și extractul de vanilie. Este important să folosiți extract de vanilie de înaltă calitate, deoarece va spori dramatic profilul de aromă.

3. Pasul

Se ia cratița de pe foc și se lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei. Acest pas este crucial, deoarece dacă puneți amestecul fierbinte în congelator, acesta va scădea temperatura congelatorului, afectând funcționalitatea sa generală.

4. Pasul

După ce s-a răcit, acoperiți amestecul și puneți-l la frigider pentru cel puțin 2 ore. În plus, răcirea amestecului înainte de congelare face ca înghețata să fie mai fină și mai cremoasă.

5. Pasul

După răcire, turnați amestecul în mașina de înghețată și bateți-l conform instrucțiunilor producătorului. Faptul că nu dețineți o mașină de făcut înghețată nu este o scuză! Puteți turna amestecul într-un recipient ermetic și îl puteți congela, amestecând la fiecare 30 de minute până când atinge consistența dorită.

6. Pasul

Transferați înghețata într-un recipient ermetic și congelați-o timp de cel puțin 2-4 ore sau până când este suficient de fermă pentru a o putea lua cu lingura. Credeți-mă, dând dovadă de răbdare în acest pas vă va răsplăti cu consistența perfectă și concentrația de arome a înghețatei de casă.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou