PUBLICITATE
Lapte de pasăre - desertul pufos și ușor

Lapte de pasăre - desertul pufos și ușor

Laptele de pasăre este un desert tradițional francez, constând dintr-un nor pufos de albușuri de ou și un sos delicat de vanilie. Această rețetă este ușor de preparat și rezultatul este un desert elegant și rafinat, perfect pentru o cină romantică.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 4 ou Adăugat la
  • 80 g zahăr Adăugat la
  • 500 ml lapte Adăugat la
  • 1 linguriță esență de vanilie Adăugat la
  • o priză de sare Adăugat la
  • 1 lingură făină Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Într-un bol mare, bate albușurile de ou și sarea până se formează vârfuri rigide. Adaugă treptat 50g din zahăr și continuă să bați până când amestecul devine lucios și ferm.

Lapte de pasăre - desertul pufos și ușor - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

2. Pasul

Încălzește laptele și extractul de vanilie într-un vas pe foc mediu, amestecând constant până când laptele începe să se încălzească. Cu ajutorul unei linguri, formează bucăți din amestecul de ou și pune-le în laptele cald. Fierbe insulele plutitoare timp de 2-3 minute pe fiecare parte, întorcându-le cu o spatulă ușor.

Lapte de pasăre - desertul pufos și ușor - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

3. Pasul

Scoate insulele plutitoare din laptele cald și pune-le într-un bol de servire. Într-un bol, amestecă gălbenușurile de ou, zahărul, extractul de vanilie și făina până când obții un amestec omogen.

Lapte de pasăre - desertul pufos și ușor - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

4. Pasul

Adaugă amestecul de gălbenușuri în lapte, amestecând continuu până când sosul se îngroașă și devine catifelat.

Lapte de pasăre - desertul pufos și ușor - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

5. Pasul

Servește insulele cu sosul de vanilie și bucăți de fructe proaspete sau topping-uri de preferință.

Lapte de pasăre - desertul pufos și ușor - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

Reels

Nou