PUBLICITATE

Sursa :: Mallivan from Getty Images

Morcovi marinați

Acești morcovi murați sunt o gustare sănătoasă și gustoasă, de asemenea, foarte bună ca garnitură pentru cină.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 kg morcovi Adăugat la
  • 2 ochelari Ape Adăugat la
  • 2 ochelari Oțet de cidru de mere Adăugat la
  • 4 linguri miere Adăugat la
  • 4 tulpini Pătrunjel Adăugat la
  • 2 dinți Usturoi Adăugat la
  • 1 lingură Săruri Adăugat la
  • 2 buc frunze de dafin Adăugat la
  • 6 boabe Allspice Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Se spală, se decojesc și se taie morcovii în felii subțiri.

2. Pasul

Într-o cratiță, se pune la fiert apa cu oțetul, mierea, sarea, usturoiul, foile de dafin și piperul verde. Puteți adăuga și puțin zahăr, dacă preferați o marinată mai dulce.

3. Pasul

După ce marinada dă în clocot, se adaugă morcovii și se fierb timp de aproximativ 5 minute, până când devin semi-moale. Este important să nu-i fierbeți prea mult, trebuie să-și păstreze crocantul.

4. Pasul

Se scot morcovii cu o lingură cu fantă și se transferă în borcane, apoi se toarnă marinata fierbinte. Nu uitați să umpleți fiecare borcan până la capacitate.

5. Pasul

Se astupă borcanele, se întorc cu capul în jos și se lasă să se răcească. După ce s-au răcit, puneți morcovii în frigider pentru cel puțin 24 de ore. Cu cât morcovii stau mai mult timp în marinată, cu atât vor căpăta o aromă mai bună.

6. Pasul

Morcovii sunt gata de consum după 24 de ore, dar vor căpăta gust cu fiecare zi care trece. Au un gust perfect ca garnitură sau gustare.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou