PUBLICITATE

Sursa :: Hans from Pixabay

Orez copt în cuptor

Orezul este prăjit lent, ceea ce îi conferă un gust specific delicios și o frumoasă culoare aurie. Prepararea este foarte simplă, iar rezultatul este întotdeauna excelent.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 200 g Orez (de preferință basmati) Adăugat la
  • 500 ml Bulion de vită Adăugat la
  • 1 The Onion Adăugat la
  • 2 Cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 2 Linguri Unt Adăugat la
  • Brânză rasă după gust Adăugat la
  • Ierburi proaspete (pătrunjel, coriandru) Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Porniți cuptorul la 180°C. În timp ce așteptați temperatura potrivită, pregătiți orezul. Vă recomand să folosiți orez basmati pentru boabele sale lungi și conținutul scăzut de amidon, care împiedică orezul să se lipească.

2. Pasul

Ceapa și usturoiul se toacă mărunt și se prăjesc într-o tigaie în unt până când capătă o culoare aurie. Adăugați orezul și prăjiți-l scurt împreună cu ceapa și usturoiul. Nu gătiți prea mult orezul, acesta va căpăta doar o culoare ușor sticloasă.

3. Pasul

Se transferă amestecul într-o tavă de copt și se adaugă bulionul de vită. Se asezonează cu sare și piper după gust.

4. Pasul

Se acoperă vasul și se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 50 de minute.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou