PUBLICITATE

Sursa :: enlightenedmedia2 from Canva

Pâine de grâu cu drojdie

Pâine de casă de grâu pe drojdie. Foarte ușor de preparat, iar rezultatul final îți va oferi un gust și un aromat de casă. Când coacem pâine de unul singur, avem control total asupra a ceea ce intră în ea. Pâinea cu drojdie este fundamentul oricărei bucătării.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
1
  • 500 g făină de grâu Adăugat la
  • 30 g drojdie proaspătă Adăugat la
  • 1 sticlă apă caldă Adăugat la
  • 2 lingurițe Sare Adăugat la
  • 1 linguriță zahăr Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

200 min.
1. Pasul

Într-un vas mic, dizolvați drojdia în apă caldă, adăugați zahăr și lăsați timp de 15 minute pentru ca drojdia să înceapă să funcționeze.

2. Pasul

Într-un bol mare, amestecați făina cu sarea. Adăugați drojdia activă. Framântați aluatul până când devine omogen. Când este gata, acoperiți bolul cu un prosop și lăsați-l într-un loc cald timp de o oră.

3. Pasul

După acest timp, aluatul ar trebui să-și dubleze volumul. Frământați-l din nou timp de aproximativ 5 minute, apoi formați o pâine. Transferați aluatul într-o formă de pâine unsă sau așezați-l pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

4. Pasul

Acoperiți forma cu o cârpă și lăsați-o pentru următoarele 30 de minute. În acest timp, aluatul ar trebui să crească din nou.

5. Pasul

Încălziți cuptorul la 220 ° C și coaceți pâinea timp de 30-35 de minute, până când devine aurie și crocantă. După coacere, scoateți pâinea din tavă și lăsați-o să se răcească pe un grătar.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou