PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: sharonang

Pește prăjit crocant thailandez cu sos Tamarind

Printre nenumăratele delicatese, peștele crocant thailandez cu sos de tamarind se remarcă prin combinația delicată a peștelui crocant și fulgurant, perfect compensată de dulceața acrișoară a sosului de tamarind.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
3
  • 600 g De fileuri de pește alb Adăugat la
  • Sare după gust Adăugat la
  • 1 ceașcă De făină de porumb Adăugat la
  • ulei pentru prăjit Adăugat la
  • 2 șalote mari, tocate mărunt Adăugat la
  • 3 cuișoare De usturoi, tocat mărunt Adăugat la
  • 1 linguriță De fulgi de ardei iute (opțional, sau după gust) Adăugat la
  • 4 tbls De pastă de tamarind Adăugat la
  • 3 tbls De sos de pește Adăugat la
  • 3 tbls De zahăr brun Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Începeți prin a condimenta fileurile de pește cu sare și lăsați-le să stea aproximativ 10 minute. Acest lucru nu numai că adaugă savoare, dar ajută și la eliminarea excesului de umiditate din pește, ceea ce duce la o crocantă sporită în timpul prăjirii.

2. Pasul

În timp ce așteptați, pregătiți o stație pentru prăjire. Iată un sfat de profesionist: Folosiți un wok pentru prăjire, deoarece se încălzește uniform, oferindu-vă mai mult control asupra căldurii. Turnați suficient ulei pentru a scufunda complet peștele și încălziți-l la foc mediu.

3. Pasul

Încingeți fileurile de pește în făină de porumb, asigurându-vă că sunt acoperite uniform. Acest lucru va ajuta la obținerea exteriorului crocant pe care îl căutați.

4. Pasul

Odată ce uleiul este suficient de încins (puteți verifica aruncând o bucată mică de pâine în ulei; dacă sfârâie și devine auriu, înseamnă că uleiul este gata), adăugați cu grijă fileurile de pește. Aveți grijă, deoarece uleiul ar putea să țâșnească.

5. Pasul

Prăjiți peștele până când devine maroniu deschis și crocant, întorcându-l din când în când. Acest lucru va dura aproximativ 5-7 minute pe fiecare parte, în funcție de grosimea fileurilor. Scurgeți peștele crocant pe hârtie de bucătărie pentru a absorbi orice exces de ulei.

6. Pasul

Țineți peștele prăjit la cald în timp ce pregătiți sosul de tamarind. Într-o tigaie separată, încălziți puțin ulei la foc mediu. Adăugați șalota tocată, usturoiul tocat mărunt și fulgii de ardei iute. Prăjiți-le până când devin aurii și aromate.

7. Pasul

Se adaugă pasta de tamarind, sosul de pește și zahărul brun. Se amestecă până când se combină bine. Amestecul va fi gros, lipicios și lucios. Gustați-l; dacă este prea picant, adăugați mai mult zahăr, iar dacă este prea dulce, adăugați mai mult sos de pește. Totul ține de echilibru.

8. Pasul

La final, se toarnă sosul de tamarind peste peștele crocant chiar înainte de servire. Nu uitați, nu acoperiți prea devreme peștele cu sos, deoarece se va înmuia.

9. Pasul

Și voila! Aveți peștele crocant thailandez cu sos Tamarind gata de servire. Această rețetă se bazează pe echilibrul de arome - sosul dulce-acrișor de tamarind și crocantul peștelui. Poftă bună!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou