PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: Ibimport

Plăcintă crocantă de pui și sparanghel cu patiserie de sparanghel

Această plăcintă savuroasă cu pui și sparanghel este o rețetă foarte dragă inimii mele. Crusta aurie, sosul cremos, puiul fraged și sparanghelul nutritiv se combină pentru a crea un fel de mâncare delicios de reconfortant.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 1 lingură ulei Adăugat la
  • 500 g Pui dezosat, tăiat în bucăți Adăugat la
  • 1 Ceapă, tocată mărunt Adăugat la
  • 2 cuișoare Usturoi, tocat Adăugat la
  • 300 g Sparanghel, tocat Adăugat la
  • 1 ceașcă Bulion de pui Adăugat la
  • 1 ceașcă Smântână tare Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • 2 foi produse de patiserie pufoasă Adăugat la
  • 1 Ou bătut (pentru spălarea cu ou) Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Într-o tigaie mare, încălziți uleiul la foc mediu. Adăugați bucățile de pui și rumeniți-le până se rumenesc. Vă recomand să folosiți piept de pui dezosat și fără piele pentru un rezultat mai fraged și mai slab.

2. Pasul

Adăugați în tigaie ceapa tocată și usturoiul, gătiți până când ceapa devine translucidă și usturoiul este parfumat, de obicei durează aproximativ 2 minute. Nu lăsați usturoiul să se ardă, deoarece ar putea face ca felul de mâncare să aibă un gust amar.

3. Pasul

Adăugați sparanghelul tocat. Se rumenește sparanghelul până când se înmoaie, aproximativ 3 minute. Nu uitați că ne dorim și noi ceva crocant din partea sparanghelului, prin urmare evitați să îl gătiți prea mult.

4. Pasul

Se toarnă bulionul de pui și smântâna, amestecând bine. Se fierbe amestecul la foc mic timp de 15 minute. Se asezonează cu sare și piper după gust. Adăugarea bulionului și a smântânii creează un sos cremos și savuros, care se potrivește minunat cu crusta de patiserie.

5. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Întindeți o foaie de aluat pufos pentru a se potrivi cu fundul unei forme de plăcintă de 10 cm. Se toarnă amestecul de pui și sparanghel.

6. Pasul

Acoperiți cu cealaltă foaie de aluat pufos, unind marginile pentru a le închide. Tăiați câteva fante mici în partea de sus a plăcintei pentru a permite aburului să iasă. Întotdeauna fac un model decorativ cu fantele pentru a face plăcinta să arate mai atrăgătoare.

7. Pasul

Se unge cu oul bătut pe toată partea de sus a plăcintei. O spălare cu ou va da plăcintei o crustă frumoasă și aurie.

8. Pasul

Se coace timp de 25-30 de minute în cuptorul preîncălzit, până când crusta devine aurie. Se lasă să se odihnească câteva minute înainte de a o servi caldă.

Reels

Nou