PUBLICITATE

Sursa :: Poor_photographer via Pixabay

Plăcintă de mere cu Crumble din foaie Rețetă

Am făcut această rețetă la sfârșitul săptămânii trecute pentru o petrecere în familie și a mers bine cu toți invitații. "Plăcinta de mere cu crumble de la tavă" este un clasic popular care se potrivește pe orice măsuță de cafea. Rețeta este necomplicată, iar utilizarea merelor dulci și a crumble-ului crocant îi conferă o aromă deosebită. Iată rețeta de urmat.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 112 kg Mere Adăugat la
  • 250 g zahăr Adăugat la
  • 300 g Făină, plus un pic mai mult pentru a pudra suprafața de lucru Adăugat la
  • 200 g Unt rece, tăiat în bucăți mici Adăugat la
  • 2 ouă Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
  • 1 Linguriță praf de copt Adăugat la
  • Scorțișoară după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Pentru a prepara rețeta de plăcintă de mere cu crumble, preîncălziți cuptorul la 180°C căldură superioară/inferioară și tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt.

2. Pasul

Se curăță merele de coajă, se îndepărtează miezul și se taie în cuburi mici. Folosesc adesea diferite tipuri de mere, deoarece acest lucru conferă prăjiturii o aromă interesantă.

3. Pasul

Într-un castron, se amestecă făina cu zahărul, 150 g de unt, 1 ou, sarea și praful de copt până se formează un aluat. Vă recomand să frământați aluatul cu mâinile pentru ca untul să fie încorporat corect în făină.

4. Pasul

Presați aproximativ două treimi din aluat în forma de copt. Împrăștiați uniform bucățile de mere deasupra și presărați scorțișoară după gustul dumneavoastră.

5. Pasul

Pentru crumble, amestecați aluatul rămas cu restul de 50 g de unt și 1 ou. Se freacă aluatul între degete până devine sfărâmicios și apoi se întinde peste bucățile de măr. Din experiența mea, dacă se adaugă prea mult unt, crumble-ul devine mai crocant.

6. Pasul

Coaceți prăjitura cu mere în cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute. Prăjitura este gata atunci când adaosul de crumble este auriu și prăjitura este coaptă complet.

7. Pasul

Se lasă plăcinta de mere cu crumble să se răcească în tavă înainte de a fi tăiată și servită.

Reels

Nou