PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: guvo59

Prăjitură de brânză clasică vegană la cuptor

Acest cheesecake vegan este la fel de fascinant, dacă nu chiar mai mult, ca și cheesecake-ul tradițional pe bază de lapte. Bucurați-vă de această plăcere fără lactate, fără vină, care nu face compromisuri în ceea ce privește gustul clasic al cheesecake-ului!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
9
  • 112 căni De caju crud Adăugat la
  • 1 ceașcă De lapte de migdale neîndulcit Adăugat la
  • 1 ceașcă De zahăr granulat Adăugat la
  • 1 lingură De extract de vanilie Adăugat la
  • Sucul de la o lămâie mare Adăugat la
  • 14 linguriță De sare de mare Adăugat la
  • 112 căni De fursecuri vegane zdrobite Adăugat la
  • 6 tbls De unt vegan, topit Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Se pun la înmuiat caju crud peste noapte sau cel puțin 6 ore. Este un pas crucial pentru a obține textura cremoasă și aroma umpluturii de "brânză".

2. Pasul

Dacă aveți puțin timp la dispoziție, puteți folosi metoda de înmuiere rapidă: turnați apă clocotită peste caju și lăsați-le la înmuiat timp de o oră.

3. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 178°C (350°F) și ungeți o tavă de plăcintă de 9 inci.

4. Pasul

Pentru a pregăti crusta, se pasează fursecurile vegane într-un robot de bucătărie până se macină fin. Se adaugă untul vegan topit și se pulsează din nou până se combină. Acum, presați amestecul pe fundul vasului de plăcintă uns și coaceți pentru aproximativ 10-12 minute. Folosiți fundul unui pahar pentru a presa crusta, acesta asigură o crustă bine compactă și uniformă.

5. Pasul

În acest timp, pregătiți umplutura de cheesecake. Scurgeți caju înmuiat și puneți-l într-un blender. Adăugați laptele de migdale, zahărul, extractul de vanilie, sucul de lămâie și un vârf de cuțit de sare. Amestecați până când obțineți un amestec omogen și cremos.

6. Pasul

Se toarnă acest amestec cremos pe crusta coaptă și se întinde uniform.

7. Pasul

Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45-55 de minute sau până când marginile se rumenesc ușor. Cu cât mai puțin timp de coacere, cu atât mai cremos este cheesecake-ul.

8. Pasul

După ce s-a copt, se lasă să se răcească și apoi se dă la frigider peste noapte sau pentru cel puțin 6 ore. Procesul de răcire ajută la întărire și sporește gustul cheesecake-ului.

Rețete similare

Ciocolată Chip Rainbow Candy Dotty Cookies

Fac aceste delicioase Dotty Cookies de ani de zile și vă pot asigura de succesul lor de fiecare dată! Sunt perfecte pentru aproape orice ocazie - fie că este vorba de petreceri, de zilele de naștere ale copiilor sau de momentele obișnuite de gustare. Sunt super ușor de făcut și sunt îndrăgite de toată lumea, copii și adulți deopotrivă. Cea mai bună parte? Le puteți personaliza cu puncte de bomboane de diferite culori, ceea ce le face și mai primitoare și irezistibile.

Tort cu fructe și frișcă

Un tort delicios cu fructe și frișcă plus mure proaspete.

Aluat de cacao cu pișcoturi

Acest aluat de cacao cu pișcoturi este ideal pentru diferite tipuri de torturi și prăjituri.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Prăjitura Tosca - O delicatesă crocantă și aromată
Videorecetă

Prăjitura Tosca - O delicatesă crocantă și aromată

O combinație perfectă între blatul moale și cremos, acoperit de o crustă crocantă de migdale caramelizate și vanilie. Această prăjitură este o alegere perfectă pentru o cină specială sau ocazii festive.

Macarons de migdale fantastic de delicioase

Macaroanele cu migdale sunt o necesitate absolută în familia mea în perioada Crăciunului. Sunt dulci, crocante și pline de aromă de migdale. Cu această rețetă tradițională, pe care am testat-o și rafinat-o de nenumărate ori, macarons cu migdale sunt un succes sigur la fiecare ocazie festivă.

Bublanina a bunicăi vechi

Un tort delicios și revigorant, plin cu căpșuni de sezon, așa cum îl face bunică-mea.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Prăjitură răcoroasă cu căpșuni și cremă de brânză
Videorecetă

Prăjitură răcoroasă cu căpșuni și cremă de brânză

Această prăjitură cu căpșuni este perfectă pentru a vă bucura de dulceața sezonului de vară. Blatul pufos este umplut cu un amestec delicios de căpșuni proaspete și cremă de brânză, iar deasupra este acoperit cu o glazură fină de zahăr pudră.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Cozonac pufos - rețeta clasică de sărbători
Videorecetă

Cozonac pufos - rețeta clasică de sărbători

Bucurați-vă de un cozonac moale și pufos, cu o aromă divină de vanilie și nucă, perfect pentru a vă încânta papilele gustative în timpul sărbătorilor de iarnă.

Rețete similare

Ciocolată Chip Rainbow Candy Dotty Cookies

Fac aceste delicioase Dotty Cookies de ani de zile și vă pot asigura de succesul lor de fiecare dată! Sunt perfecte pentru aproape orice ocazie - fie că este vorba de petreceri, de zilele de naștere ale copiilor sau de momentele obișnuite de gustare. Sunt super ușor de făcut și sunt îndrăgite de toată lumea, copii și adulți deopotrivă. Cea mai bună parte? Le puteți personaliza cu puncte de bomboane de diferite culori, ceea ce le face și mai primitoare și irezistibile.

Tort cu fructe și frișcă

Un tort delicios cu fructe și frișcă plus mure proaspete.

Aluat de cacao cu pișcoturi

Acest aluat de cacao cu pișcoturi este ideal pentru diferite tipuri de torturi și prăjituri.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Prăjitura Tosca - O delicatesă crocantă și aromată
Videorecetă

Prăjitura Tosca - O delicatesă crocantă și aromată

O combinație perfectă între blatul moale și cremos, acoperit de o crustă crocantă de migdale caramelizate și vanilie. Această prăjitură este o alegere perfectă pentru o cină specială sau ocazii festive.

Macarons de migdale fantastic de delicioase

Macaroanele cu migdale sunt o necesitate absolută în familia mea în perioada Crăciunului. Sunt dulci, crocante și pline de aromă de migdale. Cu această rețetă tradițională, pe care am testat-o și rafinat-o de nenumărate ori, macarons cu migdale sunt un succes sigur la fiecare ocazie festivă.

Bublanina a bunicăi vechi

Un tort delicios și revigorant, plin cu căpșuni de sezon, așa cum îl face bunică-mea.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Prăjitură răcoroasă cu căpșuni și cremă de brânză
Videorecetă

Prăjitură răcoroasă cu căpșuni și cremă de brânză

Această prăjitură cu căpșuni este perfectă pentru a vă bucura de dulceața sezonului de vară. Blatul pufos este umplut cu un amestec delicios de căpșuni proaspete și cremă de brânză, iar deasupra este acoperit cu o glazură fină de zahăr pudră.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Cozonac pufos - rețeta clasică de sărbători
Videorecetă

Cozonac pufos - rețeta clasică de sărbători

Bucurați-vă de un cozonac moale și pufos, cu o aromă divină de vanilie și nucă, perfect pentru a vă încânta papilele gustative în timpul sărbătorilor de iarnă.

Reels

Nou