PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Pui întreg prăjit cu lămâie și ierburi

Nimic nu se compară cu confortul unui pui prăjit cu lămâie și ierburi!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4

Pentru pui:

  • 1 pui întreg Adăugat la
  • 1 lingură ulei de măsline Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la

Pentru frecarea cu lămâie și ierburi:

  • Coaja de la două lămâi Adăugat la
  • 14 ceașcă suc de lămâie Adăugat la
  • 4 cuișoare De usturoi, tocat mărunt Adăugat la
  • 1 lingură Rozmarin proaspăt, tocat Adăugat la
  • 1 lingură Cimbru proaspăt, tocat Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 220°C (425°F) și poziționați un grătar în mijloc, ceea ce asigură o gătire uniformă a puiului.

2. Pasul

În timp ce cuptorul se încălzește, pregătiți preparatul de lămâie cu ierburi. Într-un bol, combinați coaja de lămâie, sucul de lămâie, usturoiul tocat mărunt, rozmarinul tocat, cimbrul, sarea și piperul. Acest amestec conferă puiului caracterul său picant și ierbos.

3. Pasul

Clătiți bine puiul sub jet de apă rece și uscați-l cu prosoape de hârtie. Acesta este un pas important pentru a ajuta pielea să se crocanteze în timpul gătitului.

4. Pasul

Cu ajutorul degetelor, desprindeți ușor pielea de pe pieptul de pui. Acest lucru se poate face trecând încet cu mâna pe sub piele, având grijă să nu o rupeți.

5. Pasul

Întindeți aproximativ jumătate din crema de lămâie cu ierburi sub pielea puiului, apoi întindeți restul peste piele. Frecarea amestecului sub piele nu numai că aromatizează carnea, dar ajută și la crocantarea pielii.

6. Pasul

Se asezonează puiul uniform cu un strat de sare, piper și ulei de măsline.

7. Pasul

Se transferă puiul într-o tavă de prăjit, se prăjește timp de aproximativ 1 oră și 20 de minute sau până când partea cea mai groasă a puiului înregistrează 74°C (165°F) pe un termometru pentru carne. Nu uitați să stropiți puiul cu sucurile sale la fiecare 20 de minute, aceasta menține puiul umed și aromat.

8. Pasul

După ce puiul este gata, lăsați-l să se odihnească aproximativ 15 minute înainte de a-l tăia. Acest lucru permite sucurilor să se redistribuie în tot puiul, asigurând o pasăre umedă și aromată.

Rețete similare

Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Piept de pui la cuptor cu sos de lămâie și usturoi
Videorecetă

Piept de pui la cuptor cu sos de lămâie și usturoi

Acest piept de pui la cuptor este perfect pentru o cină rapidă și sănătoasă. Pieptul de pui este uns cu o marinadă de lămâie și usturoi, apoi se coace în cuptor pentru un gust delicios și o textură suculentă.

Friptura de rață crocantă clasică de rață Frites

Duck Steak Frites întoarce pe dos deliciul francez prin excelență al fripturii cu friptură, înlocuind friptura cu rața.

Chifteluțe de ton la cuptor cu brânză la conservă

Aceste chiftele sunt gustoase, ușoare și excepțional de satisfăcătoare. Având în vedere că se pune accent pe o dietă mai sănătoasă, coacerea acestor chiftele în loc de prăjire diminuează grăsimile ingerate.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Pulpe de pui la cuptor cu legume
Videorecetă

Pulpe de pui la cuptor cu legume

Aceste pulpe de pui la cuptor cu legume sunt perfecte pentru o cină rapidă și sănătoasă. Puiul este rumenit și suculent, iar legumele sunt crocante și pline de aromă.

Pui întreg prăjit cu umplutură de ierburi proaspete

Umplutura cu ierburi este ceea ce face ca această friptură de pui să fie foarte specială. Conferă atât de multă savoare puiului și lasă bucătăria mirosind minunat.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Friptură suculentă de miel cu rozmarin și usturoi
Videorecetă

Friptură suculentă de miel cu rozmarin și usturoi

Friptura de miel este o combinație perfectă între gustul delicat al cărnii de miel, aromele puternice de rozmarin și usturoi și textura suculentă. Este o alegere excelentă pentru cineva care dorește să impresioneze la o cină specială.

Gâtul de gât prăjit cu cartofi

Rețetă pentru friptură de gât cu cartofi, usturoi și rozmarin.

Piept de curcan prăjit

Pieptul de curcan este una dintre mâncărurile mele preferate! Am făcut prima dată această rețetă de Crăciun și de atunci a devenit una dintre mărcile mele de casă. Carnea este suculentă, fragedă și aromată, iar adaosul de ierburi îi conferă o aromă unică. Cel mai important lucru, însă, este timpul de coacere potrivit - nu prea scurt, ca să nu fie crudă carnea, dar nici prea lung, pentru a nu se usca.

Rețete similare

Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Piept de pui la cuptor cu sos de lămâie și usturoi
Videorecetă

Piept de pui la cuptor cu sos de lămâie și usturoi

Acest piept de pui la cuptor este perfect pentru o cină rapidă și sănătoasă. Pieptul de pui este uns cu o marinadă de lămâie și usturoi, apoi se coace în cuptor pentru un gust delicios și o textură suculentă.

Friptura de rață crocantă clasică de rață Frites

Duck Steak Frites întoarce pe dos deliciul francez prin excelență al fripturii cu friptură, înlocuind friptura cu rața.

Chifteluțe de ton la cuptor cu brânză la conservă

Aceste chiftele sunt gustoase, ușoare și excepțional de satisfăcătoare. Având în vedere că se pune accent pe o dietă mai sănătoasă, coacerea acestor chiftele în loc de prăjire diminuează grăsimile ingerate.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Pulpe de pui la cuptor cu legume
Videorecetă

Pulpe de pui la cuptor cu legume

Aceste pulpe de pui la cuptor cu legume sunt perfecte pentru o cină rapidă și sănătoasă. Puiul este rumenit și suculent, iar legumele sunt crocante și pline de aromă.

Pui întreg prăjit cu umplutură de ierburi proaspete

Umplutura cu ierburi este ceea ce face ca această friptură de pui să fie foarte specială. Conferă atât de multă savoare puiului și lasă bucătăria mirosind minunat.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Friptură suculentă de miel cu rozmarin și usturoi
Videorecetă

Friptură suculentă de miel cu rozmarin și usturoi

Friptura de miel este o combinație perfectă între gustul delicat al cărnii de miel, aromele puternice de rozmarin și usturoi și textura suculentă. Este o alegere excelentă pentru cineva care dorește să impresioneze la o cină specială.

Gâtul de gât prăjit cu cartofi

Rețetă pentru friptură de gât cu cartofi, usturoi și rozmarin.

Piept de curcan prăjit

Pieptul de curcan este una dintre mâncărurile mele preferate! Am făcut prima dată această rețetă de Crăciun și de atunci a devenit una dintre mărcile mele de casă. Carnea este suculentă, fragedă și aromată, iar adaosul de ierburi îi conferă o aromă unică. Cel mai important lucru, însă, este timpul de coacere potrivit - nu prea scurt, ca să nu fie crudă carnea, dar nici prea lung, pentru a nu se usca.

Reels

Nou