PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: RitaE

Pui uimitor și caserolă de orez și orez

Această caserolă de pui și orez are farmecul unei mese confortabile gătite acasă. Echilibrul dintre componentele cremoase, savuroase și aromate din acest fel de mâncare este ceea ce îl face atât de special.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 112 lire sterline De piept de pui dezosat și fără piele Adăugat la
  • 1 ceașcă De orez alb cu bob lung (nefiert) Adăugat la
  • 1 conservă Supă cremă de ciuperci Adăugat la
  • 1 conservă Supă cremă de pui Adăugat la
  • 112 cutii de conserve De apă (folosind o cutie de supă) Adăugat la
  • 1 pachet De amestec de supă de ceapă Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • Pătrunjel proaspăt tocat pentru garnitură (opțional) Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 325 F. Eu prefer o temperatură ușor mai scăzută pentru un timp de gătire mai lung, deoarece astfel se asigură că puiul este gătit bine fără să devină uscat.

2. Pasul

Se ia o caserolă de 13x9 inch și se întinde uniform orezul nefiert pe fundul vasului. Am constatat că folosind o farfurie de această mărime se obține raportul optim între orez și sos.

3. Pasul

Se condimentează piepturile de pui cu sare și piper pe ambele părți și se așază deasupra stratului de orez. Nu uitați, condimentarea puiului chiar înainte de a fi gătit îl menține aromat.

4. Pasul

Într-un bol separat, se toarnă crema de supă de ciuperci, crema de supă de pui, apa și amestecul de supă de ceapă. Se amestecă bine până se combină. Acest amestec de supă nu numai că adaugă o aromă imensă, dar ajută și orezul să devină perfect gătit și cremos.

5. Pasul

Se toarnă acest amestec de supă uniform peste puiul și orezul din caserolă. Asigurați-vă că totul este acoperit complet. Aceasta este partea în care se întâmplă magia, deoarece aromele se întrepătrund în timpul coacerii, îmbogățind și mai mult gustul mâncării.

6. Pasul

Se acoperă vasul cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru aproximativ 1h 45min. Folia de aluminiu ajută la distribuirea uniformă a căldurii și previne ca partea de sus să se gătească prea mult în timp ce interiorul este încă în curs de coacere.

7. Pasul

După ce s-a copt, se lasă cratița să se odihnească timp de aproximativ 10 minute. Și iată! Caserola ta cu pui și orez este gata să fie servită. Ornați cu pătrunjel proaspăt pentru a obține acea notă de prospețime și pentru a adăuga culoare, acest lucru este opțional, dar întotdeauna mi se pare că ridică aspectul general al vasului.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou