PUBLICITATE

Sursa :: ajafoto from Getty Images

Rață prăjită cu varză roșie înăbușită

Rață cinstită, prăjită lent, cu varză roșie înăbușită.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 ks Rață întreagă Adăugat la
  • 200 g Varză roșie Adăugat la
  • 1 ks ceapă mare Adăugat la
  • 3 ks Mere Adăugat la
  • 4 ks Cartofi Adăugat la
  • sare și piper negru Adăugat la
  • 2 ro Zahăr Adăugat la
  • 2 ro Uleiuri Adăugat la
  • 2 ro făină Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

240 min.
1. Pasul

Începeți prin a vă spăla și usca bine rața.

2. Pasul

Sărați și piperați rața pe dinăuntru și pe dinafară. Apoi o punem într-o tavă de copt, în care punem puțină apă pe fundul ei, ca să nu se usuce carnea.

3. Pasul

Puneți rața în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ 2 ore. La fiecare 15 minute, stropiți rața cu sucul de la prăjire pentru a menține carnea suculentă.

4. Pasul

Între timp, se prăjesc în ulei merele curățate și tăiate în bucăți împreună cu varza roșie, se adaugă 2 linguri de zahăr, sare după gust și apă. Se fierbe varza la foc mic, sub un capac, timp de aproximativ 45 de minute.

5. Pasul

Când rața este gata, scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se odihnească cel puțin 10 minute înainte de a o tăia. Acest pas este foarte important, deoarece permite raței să își păstreze sucul.

6. Pasul

Se curăță cartofii de coajă, se taie în felii și se pun la fiert în apă cu sare. Cartofii sunt un acompaniament excelent pentru acest fel de mâncare.

7. Pasul

La final, se adaugă în varză 2 linguri de făină dizolvată în apă rece și se lasă varza la foc mic pentru încă 10 minute.

Reels

Nou