PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: CarolinaP

Rețetă clasică de ouă coapte de ouă coapte

Nimic nu se compară cu eleganța modestă a unei creme de ouă clasice.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 4 Ouă de mărime medie Adăugat la
  • 2 căni De lapte integral Adăugat la
  • 34 ceașcă De zahăr granulat Adăugat la
  • 1 linguriță De extract de vanilie pură Adăugat la
  • 14 linguriță de sare Adăugat la
  • Nucșoară pentru presărat deasupra Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 325 grade Fahrenheit (165 grade Celsius). Este important să lăsați cuptorul să se preîncălzească complet, pentru ca nu cumva crema să nu se întărească corect.

2. Pasul

Într-un castron mediu, bateți ouăle până când sunt bătute. Acesta este pasul în care controlezi textura cremei tale. Nu bateți ouăle într-o frenezie, ci doar bateți-le ușor până când gălbenușul și albușul se căsătoresc ușor.

3. Pasul

Acum, la foc mediu, încălziți laptele într-o cratiță până când începe să aburească. Aveți grijă să nu-l fierbeți. Acesta este un pas crucial - prea fierbinte, și poate coagula ouăle.

4. Pasul

Adăugați treptat zahărul, extractul de vanilie și sarea la amestecul de ouă, bătând constant. Adăugăm zahărul acum pentru că ajută ouăle să se stabilizeze și crește temperatura de coagulare a acestora, asigurând o cremă mătăsoasă și fină.

5. Pasul

Se toarnă încet laptele fierbinte în amestecul de ouă, amestecând continuu, pentru a tempera ouăle. Rezistați tentației de a grăbi acest pas. Grăbirea poate amesteca ouăle și poate da cremei o textură granulată.

6. Pasul

Apoi, folosiți o sită pentru a strecura amestecul de cremă într-un ulcior de turnat. Acest pas asigură faptul că crema dumneavoastră este fără cocoloașe și netedă.

7. Pasul

Se toarnă amestecul de cremă în șase cupe de cremă sau ramekere.

8. Pasul

Puneți aceste căni într-o tavă mare de copt și turnați apă fierbinte în tavă până la jumătatea pereților cănilor. Această baie de apă (sau bain-marie, cum spun francezii) este esențială pentru a găti ușor crema.

9. Pasul

Coaceți timp de aproximativ 45 de minute, până când cremele se întăresc, dar sunt încă ușor șubrede în centru.

10. Pasul

Se răcesc cremele în baia de apă timp de 15 minute, apoi se scot și se lasă să se răcească complet pe un grătar de sârmă.

11. Pasul

Se presară nucșoară pe deasupra înainte de servire. Un pas opțional, dar pe care eu îl consider esențial. Nucșoara adaugă o notă de căldură la aroma cremei.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou