Sursa :: Pixabay: ha11ok
Rulouri de linte Nutella de Crăciun
Facem această rețetă în fiecare an în timpul sărbătorilor de Crăciun și este întotdeauna un succes cu oaspeții noștri. Toată lumea adoră textura și aromele delicioase de casă de vară. Am învățat rețeta de bază de la bunica mea și de atunci o fac pentru familie în fiecare an. Este o prăjitură aspectuoasă și delicioasă care creează perfect atmosfera de Crăciun.
Ingrediente
- 25 dkg făină
- 15 dkg unt
- 1 db ou
- 10 dkg zahăr de cofetărie
- 5 dkg Migdale
- 1 vârf de cuțit sare
- 1⁄2 lămâie Coaja rasă
- 10 dkg Nutella
Ultimele broșuri
Procedura
Primul pas este să cerneți făina într-un castron mare. Din experiența mea personală, aluatul este întotdeauna mai bun și mai moale dacă cerneți mai întâi făina.
La făină se adaugă untul, zahărul pudră, oul, migdalele tocate, sarea și coaja de lămâie. Începeți să frământați aluatul până când este complet combinat. Dacă se simte prea lipicios, nu ezitați să mai adăugați puțină făină. Iar dacă este prea uscat, îl puteți înmuia adăugând puțin unt.
Acoperiți aluatul și lăsați-l să se odihnească în frigider timp de aproximativ 30 de minute. Acest pas este util pentru a crește fermitatea aluatului, astfel încât va fi mai ușor de lucrat.
Se iau bucăți de aluat de mărimea unor nuci, se aplatizează cu degetele pe o suprafață presărată cu făină, apoi se taie inelele.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 10-12 minute, până când devin aurii. Este important de reținut că dacă se coace la o temperatură mai scăzută pentru mai mult timp, linzerul va fi mai delicat și mai sfărâmicios.
După ce s-au răcit, se pune puțină Nutella între inele și se lipesc cu grijă.