PUBLICITATE
Sarmale delicioase, rețetă tradițională

Sarmale delicioase, rețetă tradițională

Gustări tradiționale românești, pline de arome, sarmalele sunt preparate cu carne tocată, orez, ceapă și condimente, învelite în frunze de varză sau de viță de vie. O mâncare perfectă pentru o cină în familie sau pentru o petrecere cu prietenii!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 1 varză Adăugat la
  • 500 g carne tocată vită porc sau mixtă Adăugat la
  • 1 ceapă mare tocată Adăugat la
  • 200 g Orez Adăugat la
  • 2 lingurițe sare Adăugat la
  • 1 linguriță piper negru măcinat Adăugat la
  • 1 lingură ulei Adăugat la
  • 2 căței de usturoi tocați Adăugat la
  • 1 lingură piure de roșii Adăugat la
  • 1 legătură pătrunjel și mărar tocat fin Adăugat la
  • 12 linguriță cimbru uscat opțional Adăugat la
  • 12 linguriță boia dulce opțional Adăugat la
  • 12 linguriță ardei iute măcinat opțional Adăugat la
  • 2 foi de dafin Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Înmuiați orezul în apă rece timp de 30 de minute. Într-un bol mare, amestecați carnea tocată cu ceapa tocată, orezul scurs, sare, piper și alte condimente preferate (cum ar fi cimbru, boia, ardei iute etc.). Adăugați și pătrunjelul și mărarul tocat fin și amestecați bine.

Sarmale delicioase, rețetă tradițională - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

2. Pasul

Puneți frunzele de varză într-un castron cu apă clocotită timp de 5 minute, apoi scurgeți-le și tăiați-le bine la bază, pentru a elimina coastele.

Sarmale delicioase, rețetă tradițională - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

3. Pasul

Într-o tigaie, încălziți uleiul și căliți usturoiul timp de 1-2 minute, până devine auriu. Adăugați pasta de tomate și amestecați bine, apoi adăugați pasta în carne și amestecați bine.

Sarmale delicioase, rețetă tradițională - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

4. Pasul

Într-un vas mare și adânc, puneți un strat de frunze de varză tăiate. Luați câte o lingură din amestecul de carne și răspândiți-l pe fiecare frunză. Îndoiți marginile frunzei și rulați ușor. Așezați sarmalele astfel obținute în vas, cu partea închisă în jos. Continuați să faceți straturi de sarmale până ce terminați toate frunzele.

Sarmale delicioase, rețetă tradițională - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

5. Pasul

Puneți foi de dafin între straturi și acoperiți cu apă fierbinte, astfel încât sarmalele să fie complet acoperite. Adăugați și sare dacă este necesar.

Sarmale delicioase, rețetă tradițională - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

6. Pasul

Puneți capacul pe vas și lăsați sarmalele să fiarbă la foc mic timp de 1-2 ore, până ce sunt gata. Verificați din când în când nivelul de apă și adăugați mai multă dacă este necesar.

Sarmale delicioase, rețetă tradițională - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

Reels

Nou