PUBLICITATE

Sursa :: JernejaR for Pixabay

Se prepară spaghete simple de dovleac

Una dintre rețetele mele preferate în sezonul de toamnă este această gustoasă spaghetă cu dovleac. Combinația de dovleac dulce și usturoi picant este pur și simplu irezistibilă. Am făcut-o de zeci de ori și este întotdeauna un succes. Această rețetă este perfectă atunci când vrei să pregătești un preparat rapid și delicios.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g spaghete Adăugat la
  • 1 mic Dovleac Hokkaido Adăugat la
  • 3 căței de usturoi Adăugat la
  • 200 ml Cremă Adăugat la
  • 2 Tablespoon ulei de măsline Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • Parmezan proaspăt ras Adăugat la
  • Câteva frunze proaspete de busuioc Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Când gătiți rețeta de spaghete cu dovleac, spălați bine dovleacul, tăiați-l pe jumătate, curățați-l de semințe și tăiați-l în cuburi mici. Nu vă faceți griji, nu trebuie să îndepărtați pielea de la Hokkaido. Aceasta se înmoaie în timpul gătitului și este foarte gustoasă.

2. Pasul

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare și se prăjește dovleacul la foc mediu. Adăugați usturoiul tocat mărunt. Întotdeauna amestecați bine pentru ca usturoiul să nu se ardă. După aproximativ 10 minute, dovleacul ar trebui să fie moale și ușor caramelizat.

3. Pasul

Între timp, gătiți spaghetele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Vă recomand să gătiți pastele al dente, astfel încât să aibă încă ceva mușcătură.

4. Pasul

Adăugați smântâna în tigaia cu dovleac, asezonați cu sare și piper și fierbeți la foc mic până când se formează un sos cremos.

5. Pasul

Adăugați spaghetele scurse în sosul de dovleac și amestecați bine, astfel încât toate spaghetele să fie acoperite de sos. Acesta este momentul în care aroma sosului de dovleac se topește cu adevărat în spaghete.

6. Pasul

Serviți imediat spaghetele de dovleac cu parmezan proaspăt ras și câteva frunze de busuioc proaspăt. Poftă bună!

7. Pasul

Sfat personal: Puteți varia această rețetă presărând deasupra semințe de floarea-soarelui prăjite sau semințe de dovleac. Acesta conferă vasului o textură plăcută și îmbunătățește gustul.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou