PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Simplu delicios simplu de morcovi la cuptor

Acest fel de mâncare nu numai că este vibrant în farfurie, dar este, de asemenea, plin de arome dulci și pământii care vor face pe oricine să se îndrăgostească din nou de morcovi.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 kg De morcovi, curățați de coajă și tăiați în fâșii groase Adăugat la
  • 3 tbls De ulei de măsline extra virgin Adăugat la
  • Sare grunjoasă, după gust Adăugat la
  • Piper, după gust Adăugat la
  • 2 tbls De pătrunjel proaspăt tocat Adăugat la
  • 1 lingură De miere sau sirop de arțar (opțional) Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 200°C (400°F). În timp ce cuptorul se preîncălzește, tapetați o foaie de copt cu hârtie pergament. Acest lucru va împiedica morcovii să se lipească și ajută la un proces de curățare mai ușor.

2. Pasul

Aranjați fâșiile de morcov pe foaia de copt pregătită. Asigurați-vă că sunt distanțate și că nu se supraaglomerează între ele. Acest lucru este crucial pentru a obține o caramelizare adecvată și previne aburirea, care ar face morcovii să se înmoaie.

3. Pasul

Stropiți morcovii cu ulei de măsline. Îi puteți amesteca ușor pentru a vă asigura că fiecare bucată este acoperită, permițând o prăjire uniformă.

4. Pasul

Se condimentează morcovii cu sare grunjoasă și piper. Simțiți-vă liberi să le puneți mai puțin sau mai mult, în funcție de preferințele dumneavoastră.

5. Pasul

Se prăjesc în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40-45 de minute. Ca cineva care a pregătit acest lucru de mai multe ori, recomand să aruncați morcovii o dată sau de două ori în timpul procesului de prăjire pentru a asigura o gătire uniformă.

6. Pasul

Dacă folosiți miere sau sirop de arțar, turnați-l peste morcovi cu 5 minute înainte de finalul timpului de gătire. Acesta va accentua dulceața naturală și va rezulta o textură mai caramelizată.

7. Pasul

După prăjire, se ornează morcovii cu pătrunjel tocat. Acesta aduce un strop de prospețime și culoare care completează morcovii prăjiți pământii.

8. Pasul

Se servește fierbinte ca garnitură la felul principal preferat. Morcovii prăjiți se potrivesc bine cu carnea la cuptor, peștele la grătar și chiar cu o mâncare de paste simplă, dar bogată.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou