PUBLICITATE

Sursa :: brazzo via GettyImages

Sos de vin alb cu pește sau fructe de mare

Acest sos de vin alb este un plus de rafinament care se potrivește perfect cu pește, fructe de mare și carne albă. Este ușor de preparat și adaugă o notă de eleganță și aromă oricărui fel de mâncare.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 250 ml vin alb Adăugat la
  • 2 amendă Eșalotă tocată Adăugat la
  • 200 ml Cremă Adăugat la
  • 2 Tablespoon unt Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
  • 1 Linguriță suc de lămâie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

20 min.
1. Pasul

Pentru rețeta de sos de vin alb, se topește untul într-o tigaie la foc mediu. Adăugați eșaloanele tocate și sotați-le până se înmoaie.

2. Pasul

Se toarnă vinul alb în tigaie și se mărește focul pentru a aduce la fierbere.

3. Pasul

Se reduce focul și se fierbe timp de 10 minute, până când vinul se reduce la jumătate.

4. Pasul

Adăugați smântâna și continuați să amestecați până când sosul începe să se îngroașe.

5. Pasul

Se asezonează sosul de vin alb cu sare, piper și suc de lămâie. Serviți sosul de vin alb fierbinte peste felul de mâncare ales.

Reels

Nou