PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Sparanghel picant picant rapid și ușor de murat

Echilibrul potrivit de mușcătură de oțet și mirodenii aromate, combinate cu crocantul sparanghelului, transformă cu adevărat această legumă modestă într-o garnitură sau gustare versatilă și apetisantă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
5
  • 5 lbs De sparanghel proaspăt Adăugat la
  • 5 căni De oțet alb distilat Adăugat la
  • 5 căni de apă Adăugat la
  • 12 ceașcă De sare kosher Adăugat la
  • 14 ceașcă de zahăr Adăugat la
  • 2 tbls De condimente pentru murături Adăugat la
  • 5 cuișoare usturoi Adăugat la
  • 5 Ardei iute roșu mic Adăugat la
  • 5 Crenguțe de mărar Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Începeți prin a spăla bine sparanghelul și tăiați capetele aspre. Iată un sfat - îndoiți tulpina sparanghelului până când aceasta se rupe în mod natural; de obicei, acesta este locul perfect pentru a tăia.

2. Pasul

Apoi, pregătiți borcanele. Vă recomand să folosiți borcane de sticlă pentru conserve, pe care trebuie să le curățați bine pentru a vă asigura că nu au bacterii care ar putea să vă strice murăturile. Încălziți borcanele într-o oală cu apă clocotită timp de aproximativ 10 minute și păstrați-le calde până când sunteți gata să le folosiți.

3. Pasul

Într-un vas mare, combinați oțetul, apa, sarea, zahărul și condimentele pentru murături. Se aduce la fierbere amestecând ocazional până când sarea și zahărul se dizolvă complet.

4. Pasul

Puneți câte un cățel de usturoi, un ardei iute și o crenguță de mărar în fiecare borcan. Împachetați bine sparanghelul în fiecare borcan, cu vârfurile în sus. Încercați să nu deteriorați vârfurile, deoarece acest lucru poate afecta textura și aspectul produsului finit.

5. Pasul

Se toarnă lichidul fierbinte de murat în borcane, lăsând un spațiu de aproximativ 1/2 inch în partea de sus. Asigurați-vă că sparanghelul este complet scufundat. Închideți borcanele cu capacele lor.

6. Pasul

În final, se pun borcanele în apă clocotită timp de 10 minute. După ce s-a terminat, se pun deoparte pentru a se răci la temperatura camerei. Un sfat util aici: dacă capacul sare înapoi când este apăsat, înseamnă că nu este sigilat corespunzător și va trebui să refaceți procesul sau să puneți imediat borcanul la frigider.

7. Pasul

Vă încurajez să lăsați aceste murături să stea cel puțin două zile înainte de a le gusta, pentru a vă asigura că sparanghelul a absorbit toate aceste arome încântătoare.

Reels

Nou