PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: RitaE

Strudel de mere cu pufuleți de patiserie, așa cum îl făcea bunica

Această rețetă pentru un delicios strudel de mere cu pufuleți mi-a fost transmisă de la bunica mea, care la rândul ei a învățat-o de la mama ei. Am făcut-o de nenumărate ori și este întotdeauna un succes, mai ales în lunile mai reci de toamnă și iarnă. Merele dulci și foitajul crocant fac acest clasic irezistibil.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 1 Pachet produse de patiserie pufoasă Adăugat la
  • 1 kg Mere Adăugat la
  • 200 g zahăr Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai Scorțișoară Adăugat la
  • 4 Tablespoon pesmet Adăugat la
  • 50 g unt Adăugat la
  • 1 ou Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

80 min.
1. Pasul

Pentru a coace ștrudelul de mere cu foitaj, începeți prin a decoji merele și a le tăia în felii subțiri. Am constatat că un bun decojitor și feliator de mere poate fi foarte util aici.

2. Pasul

Se amestecă feliile de mere cu zahărul și scorțișoara într-un castron mare. Puneți acest amestec deoparte pentru ca zahărul să poată extrage sucul din mere. Această tehnică conferă umpluturii o aromă mai intensă.

3. Pasul

În timp ce merele sunt la marinat, se întinde aluatul de pufuleți pe o suprafață presărată cu făină. Este important ca aluatul să fie suficient de subțire pentru a fi rulat cu ușurință, dar suficient de gros pentru a ține umplutura.

4. Pasul

Se topește untul într-o tigaie și se prăjește pesmetul în el până devine auriu. Acest lucru conferă umpluturii o textură suplimentară și ajută la absorbirea excesului de sucuri pentru a preveni ca aluatul să devină moale.

5. Pasul

Întindeți fărâmiturile prăjite uniform peste aluat și apoi puneți deasupra amestecul de mere. Înfășurați cu grijă aluatul, dar asigurați-vă că nu există goluri prin care să iasă sucul.

6. Pasul

Se așază strudelul pe o tavă de copt și se unge cu ou bătut. Acest lucru conferă strudelului un finisaj frumos și strălucitor.

7. Pasul

Coaceți strudelul la cuptorul cu convecție la 180°C timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când devine auriu.

8. Pasul

Se lasă strudelul de mere cu foitaj să se răcească înainte de a-l tăia și se presară cu zahăr pudră înainte de a-l servi. Eu prefer să servesc strudelul cald, dar are un gust foarte bun și rece.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou