PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay : jilbrundin0

Suedeză "Lussekatter"

Lussekatter, sau pisicile Lucia, sunt produse de patiserie tradiționale suedeze cu drojdie care se coc pentru Lucia pe 13 decembrie. Am făcut această rețetă de mai multe ori și este întotdeauna un succes pentru familia și oaspeții mei. Sunt moi, ușor dulci și au o aromă incomparabilă de șofran. Această rețetă face aproximativ 20 de bucăți.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
20
  • 1 Gram Fire de șofran Adăugat la
  • 250 ml lapte Adăugat la
  • 75 Gram Drojdie proaspătă Adăugat la
  • 200 Gram zahăr Adăugat la
  • 125 Gram unt topit Adăugat la
  • 2 ouă Adăugat la
  • 12 Lingură de ceai sare Adăugat la
  • 600 Gram făină de grâu Adăugat la
  • Sultane pentru decorare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Pentru a coace lussekatter suedez, se pisează firele de șofran într-un mortar. Acest pas ajută la extragerea aromei maxime din șofran.

2. Pasul

Se încălzește puțin laptele, dar nu-l lăsați să se încingă. Este important ca laptele să fie doar călduț, deoarece laptele prea fierbinte va ucide drojdia și aluatul nu va crește.

3. Pasul

Se zdrobește drojdia într-un castron mare și se amestecă cu laptele călduț și 50 de grame de zahăr până se omogenizează. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 5 minute, până când drojdia este complet dizolvată.

4. Pasul

Se adaugă untul topit, un ou, sarea, restul de zahăr și șofranul și se amestecă bine.

5. Pasul

Se adaugă treptat făina și se frământă până se obține un aluat omogen. Acoperiți aluatul și lăsați-l să crească într-un loc cald timp de aproximativ 1 oră, până când își dublează aproximativ dimensiunea.

6. Pasul

Pregătiți 2 tăvi de copt cu hârtie de copt.

7. Pasul

Se împarte aluatul în 20 de bucăți și se modelează fiecare bucată în formă de șuviță de aproximativ 20 cm lungime. Apoi se răsucesc firele în formă de S și se așază pe tăvile de copt. Se presează o sultană în centrul fiecărei curbe.

8. Pasul

Se acoperă formele și se lasă la crescut încă 30 de minute.

9. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.

10. Pasul

Se bate oul rămas și se unge cu el lussekatter-ul. Acest lucru le dă o culoare aurie frumoasă la coacere.

11. Pasul

Coaceți lussekatter timp de 15-20 de minute, până când se rumenesc.

12. Pasul

Se lasă "Lussekatter" suedez să se răcească pe un suport de prăjituri înainte de servire.

Rețete similare

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca este un desert clasic din Mallorca, de care m-am atașat în mod deosebit în timpul unei vacanțe pe insulă. Pâinea plată făcută din aluat de drojdie este remarcabil de ușoară, are o dulceață perfectă și este de-a dreptul divină atunci când este servită proaspăt scoasă din cuptor. Exact ceea ce trebuie pentru a aduce acasă o bucățică de senzație de vară în diminețile înzăpezite de iarnă.

Neujahrsbrezel

Neujahrsbrezel este o tradiție culinară, în special în Germania și în țările de limba germană, care este coaptă și oferită cadou în Anul Nou. Aceasta simbolizează norocul și binecuvântarea pentru anul nou. Bretzelul este dulce, moale și pufos și are un gust divin cu unt sau gem.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Gogoși pufoase cu gem de căpșuni
Videorecetă

Gogoși pufoase cu gem de căpșuni

Aceste gogoși pufoase sunt perfecte pentru micul dejun sau gustare, fiind moi și delicioase, asemenea unui nor de dimineață. În plus, rețeta este foarte ușor de urmat.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Cornulețe delicioase cu untură și rahat turcesc
Videorecetă

Cornulețe delicioase cu untură și rahat turcesc

Aceste cornulețe cu untură sunt perfecte pentru micul dejun sau pentru gustarea de după-amiază. Sunt crocante, aromate și pline de gust, iar untura le conferă o textură perfectă. Rețeta este ușor de urmat și se prepară rapid.

Biscuiți sănătoși pentru a pierde în greutate fără gluten

Acești biscuiți sunt preferatele mele absolute atunci când vine vorba de gustări sănătoase. Nu numai că sunt super gustoși, dar sunt și săraci în calorii, vegani și fără gluten. Am descoperit această rețetă în urmă cu câțiva ani, când căutam alternative sănătoase la gustările mele obișnuite - de atunci îi coc de fiecare dată. Sunt perfecte pentru a le lua la pachet sau ca o gustare între mese.

Copaci de Crăciun dulci de patiserie puff dulce

Această rețetă pune un zâmbet pe fețele familiei mele, mai ales în perioada Crăciunului. Pomii de Crăciun dulci din pufuleți nu sunt doar un succes pe masa de sărbătoare, ci și un cadou perfect pentru prieteni și familie. Partea bună este că sunt foarte ușor de făcut și necesită doar câteva ingrediente.

Biscuiți Muesli pentru copii de mic dejun

Îmi place această rețetă de biscuiți muesli. Sunt delicioși, sănătoși și atât de ușor de preparat încât chiar și copiilor mei le place să îi facă singuri. Sunt perfecți pentru micul dejun, o gustare între mese sau un răsfăț dulce de după-amiază. De fapt, am făcut această rețetă de mai multe ori și sunt încântată să o pot împărtăși cu voi acum!

Biscuiți de ovăz sănătoși

Acești biscuiți crocanți și delicioși de ovăz sunt garnitura perfectă pentru cafeaua de după-amiază. Sunt, de asemenea, incredibil de simpli și rapizi de preparat.

Rețete similare

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca este un desert clasic din Mallorca, de care m-am atașat în mod deosebit în timpul unei vacanțe pe insulă. Pâinea plată făcută din aluat de drojdie este remarcabil de ușoară, are o dulceață perfectă și este de-a dreptul divină atunci când este servită proaspăt scoasă din cuptor. Exact ceea ce trebuie pentru a aduce acasă o bucățică de senzație de vară în diminețile înzăpezite de iarnă.

Neujahrsbrezel

Neujahrsbrezel este o tradiție culinară, în special în Germania și în țările de limba germană, care este coaptă și oferită cadou în Anul Nou. Aceasta simbolizează norocul și binecuvântarea pentru anul nou. Bretzelul este dulce, moale și pufos și are un gust divin cu unt sau gem.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Gogoși pufoase cu gem de căpșuni
Videorecetă

Gogoși pufoase cu gem de căpșuni

Aceste gogoși pufoase sunt perfecte pentru micul dejun sau gustare, fiind moi și delicioase, asemenea unui nor de dimineață. În plus, rețeta este foarte ușor de urmat.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Cornulețe delicioase cu untură și rahat turcesc
Videorecetă

Cornulețe delicioase cu untură și rahat turcesc

Aceste cornulețe cu untură sunt perfecte pentru micul dejun sau pentru gustarea de după-amiază. Sunt crocante, aromate și pline de gust, iar untura le conferă o textură perfectă. Rețeta este ușor de urmat și se prepară rapid.

Biscuiți sănătoși pentru a pierde în greutate fără gluten

Acești biscuiți sunt preferatele mele absolute atunci când vine vorba de gustări sănătoase. Nu numai că sunt super gustoși, dar sunt și săraci în calorii, vegani și fără gluten. Am descoperit această rețetă în urmă cu câțiva ani, când căutam alternative sănătoase la gustările mele obișnuite - de atunci îi coc de fiecare dată. Sunt perfecte pentru a le lua la pachet sau ca o gustare între mese.

Copaci de Crăciun dulci de patiserie puff dulce

Această rețetă pune un zâmbet pe fețele familiei mele, mai ales în perioada Crăciunului. Pomii de Crăciun dulci din pufuleți nu sunt doar un succes pe masa de sărbătoare, ci și un cadou perfect pentru prieteni și familie. Partea bună este că sunt foarte ușor de făcut și necesită doar câteva ingrediente.

Biscuiți Muesli pentru copii de mic dejun

Îmi place această rețetă de biscuiți muesli. Sunt delicioși, sănătoși și atât de ușor de preparat încât chiar și copiilor mei le place să îi facă singuri. Sunt perfecți pentru micul dejun, o gustare între mese sau un răsfăț dulce de după-amiază. De fapt, am făcut această rețetă de mai multe ori și sunt încântată să o pot împărtăși cu voi acum!

Biscuiți de ovăz sănătoși

Acești biscuiți crocanți și delicioși de ovăz sunt garnitura perfectă pentru cafeaua de după-amiază. Sunt, de asemenea, incredibil de simpli și rapizi de preparat.

Reels

Nou