PUBLICITATE

Sursa :: Art Studio Images from Canva

Tăieței negri cu creveți

O rețetă de paste înnegrite cu creveți. Excelentă pentru o cină romantică în doi, dar și pentru o cină cu prietenii.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 400 g Paste negre Adăugat la
  • 500 g Creveți proaspeți Adăugat la
  • 3 dinți Usturoi Adăugat la
  • O jumătate de legătură de pătrunjel Adăugat la
  • Sare și piper proaspăt măcinat după gust Adăugat la
  • sucul de la o jumătate de lămâie Adăugat la
  • 100 ml Vin alb Adăugat la
  • Ulei de prăjit Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Curățați creveții și uscați-i. Sfatul meu este să îi cumpărați întotdeauna întregi și să îi decojiți singuri - gustul este mult mai bun.

2. Pasul

Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă usturoiul tocat și se prăjește timp de aproximativ un minut. Aveți grijă ca usturoiul să nu se ardă, deoarece acest lucru va schimba aroma mâncării.

3. Pasul

Adăugați creveții în tigaie și prăjiți timp de aproximativ 2-3 minute până când devin roz. Se amestecă tot timpul pentru a vă asigura că se prăjesc uniform.

4. Pasul

Între timp, gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Pastele negre durează de obicei ceva mai mult timp pentru a fi gătite decât pastele obișnuite, așa că țineți cont de acest lucru.

5. Pasul

Adăugați vinul alb în tigaia cu creveți și gătiți până când alcoolul s-a evaporat. Din experiența mea, este o idee bună să alegeți un vin ușor, fructat - nu va acoperi aroma creveților.

6. Pasul

Adăugați pastele fierte la creveți, adăugați pătrunjelul tocat, stropiți cu suc de lămâie, asezonați cu sare și piper proaspăt măcinat după gust. Se amestecă totul bine.

7. Pasul

Se servește imediat după preparare. Pastele sunt mai bune când sunt fierbinți și creveții sunt suculenți.

Reels

Nou