:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/LBEltnNnLXkKQJvLnn9-/03579d127f6a2936e85331943688ea.jpeg)
Tiramisu divin - o delicatesă italienească clasică
O îmbinare perfectă între gustul bogat al cafelei, dulceața cremoasă a brânzei mascarpone și aroma subtilă a lichiorului de Amaretto. Această prăjitură senzațională este perfectă pentru orice ocazie specială sau pentru a vă răsfăța într-o zi obișnuită.
Ingrediente
- 6 ouă separate
- 1⁄2 cană zahăr granulat sau altul
- 1 pachet pișcoturi
- 1 cană cafea puternică
- 1⁄2 cană lichior Amaretto
- 250 g brânză mascarpone
- Cacao pentru decor
Ultimele broșuri
Procedura
Într-un castron mare, bateți gălbenușurile de ou cu zahărul până obțineți o compoziție omogenă.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/LBEltnNnLXkKQJvLnn9-/38a14719a6679db316abf9f001b1f1.jpeg)
Sursa :: Youtube
Adăugați brânza mascarpone și amestecați până la omogenizare.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/LBEltnNnLXkKQJvLnn9-/663ff26efabf4ac84407b5999394ad.jpeg)
Sursa :: Youtube
Într-un alt castron, bateți albușurile de ou până se formează vârfuri moi.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/LBEltnNnLXkKQJvLnn9-/5e20ec4871ebac9d8b235ba896dc12.png)
Sursa :: Youtube
Adăugați treptat în amestecul de gălbenuș și amestecați ușor.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/LBEltnNnLXkKQJvLnn9-/35f0cef12c912654f94bcb1b016007.png)
Sursa :: Youtube
Într-un bol mic, amestecați cafeaua cu lichiorul de Amaretto. Într-o tavă, așezați un strat de pișcoturi înmuiate rapid în amestecul de cafea și lichior.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/LBEltnNnLXkKQJvLnn9-/66ad78bec07fcde842da5dc8b6953d.jpeg)
Sursa :: Youtube
Adăugați un strat de amestec de mascarpone și ou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/LBEltnNnLXkKQJvLnn9-/923aada8d51a638c7723a4eafc599f.jpeg)
Sursa :: Youtube
Repetați stratul de biscuiți înmuiate în amestecul de cafea și lichior, apoi un alt strat de amestec de mascarpone și ou. Continuați până când ajungeți la marginea vasului.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/LBEltnNnLXkKQJvLnn9-/a33d4f6aea39d4219e763d5a460237.png)
Sursa :: Youtube
Acoperiți cu folie alimentară și puneți la frigider timp de cel puțin 2 ore sau peste noapte. Înainte de servire, presărați cu cacao.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/LBEltnNnLXkKQJvLnn9-/9b27be52138f1d1a9d9e5126bbec20.png)
Sursa :: Youtube