PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: VetoNogueira

Tort de vară de vară cu mango și nucă de cocos al bunicii

Textura bogată și umedă a acestei prăjituri, combinată cu gustul fructat și picant al mangoului adevărat și cu parfumul cremos al nucii de cocos, aduce întotdeauna o încântare pură oaspeților.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 1 Mango copt (decojit, fără sâmburi și tăiat) Adăugat la
  • 112 căni De făină autogresată Adăugat la
  • 1 ceașcă De zahăr brut Adăugat la
  • 12 ceașcă De nucă de cocos deshidratată Adăugat la
  • 3 Ouă mari Adăugat la
  • 1 lingură De extract de vanilie Adăugat la
  • 12 ceașcă De lapte de cocos Adăugat la
  • 12 ceașcă De unt nesărat (înmuiat) Adăugat la
  • 14 linguriță de sare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 180°C (350°F), care mi se pare a fi temperatura optimă pentru majoritatea prăjiturilor.

2. Pasul

Se unge o tavă de tort de 9 inci cu puțin unt și se tapetează cu hârtie pergament. Din experiență, asigurați-vă că hârtia ajunge până la marginea formei, deoarece previne lipirea și ajută la scoaterea prăjiturii.

3. Pasul

Într-un castron, se amestecă făina, zahărul brut, nuca de cocos deshidratată și sarea. Vă sugerez să cerneți mai întâi făina, aceasta ajută la crearea unei prăjituri mai ușoare și mai pufoase.

4. Pasul

Într-un castron separat, bateți împreună untul înmuiat și zahărul până când devin cremoase. Din experiența mea, acest lucru va introduce mai mult aer în amestec și va îmbunătăți textura prăjiturii.

5. Pasul

Adăugați treptat ouăle, unul câte unul, la crema de unt și zahăr, asigurându-vă că fiecare este bine încorporat înainte de a-l adăuga pe următorul.

6. Pasul

Încorporați în amestec extractul de vanilie și mango tocat. Asigurați-vă că bucățile de mango sunt bine dispersate în tot amestecul pentru a vă asigura că fiecare îmbucătură are o notă de aromă de fructe.

7. Pasul

Începeți să combinați amestecul uscat și cel umed, adăugând încet amestecul de făină în timp ce adăugați intermitent laptele de cocos. Amestecați până când obțineți un aluat omogen.

8. Pasul

Se toarnă aluatul în tava pregătită, întinzându-l uniform cu ajutorul unei spatule.

9. Pasul

Coaceți timp de aproximativ 60 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.

10. Pasul

Lăsați prăjitura să se răcească în tavă timp de aproximativ 10 minute, apoi răsturnați-o pe un grătar de răcire pentru a se răci complet.

Reels

Nou