PUBLICITATE

Sursa :: netrun78 for iStockPhotos

Tort italian de Crăciun Pandoro

Această rețetă pentru clasicul italian Pandoro este una dintre rețetele mele preferate de Crăciun. Aluatul parfumat de drojdie și "pătura de zăpadă" dulce de zahăr pudră creează căldură și confort în fiecare bucătărie și aduce un zâmbet pe fețele familiei mele. Așa că luați bolul de aluat și haideți să sărbătorim împreună sezonul festiv magic cu această prăjitură delicioasă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 500 g Făină de grâu (plus încă puțin pentru suprafața de lucru) Adăugat la
  • 200 g Zahăr Adăugat la
  • 200 g unt înmuiat Adăugat la
  • 7 gălbenușuri de ou Adăugat la
  • 20 g drojdie Adăugat la
  • 100 ml lapte Adăugat la
  • 1 păstaie de vanilie Adăugat la
  • 1 Pinch sare Adăugat la
  • zahăr de cofetărie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

100 min.
1. Pasul

Pentru a coace "Pandoro" italian, începem cu aluatul de început. Pentru a face acest lucru, dizolvăm drojdia în laptele călduț și o amestecăm cu 150 g de făină de grâu. Aluatul rezultat trebuie acum acoperit și lăsat să crească într-un loc cald timp de aproximativ 30 de minute.

2. Pasul

După ce aluatul a crescut frumos, adăugați restul de 350 g de făină. Adăugați 100 g de zahăr, 100 g de unt, 1 gălbenuș de ou și semințele de la păstaia de vanilie și frământați totul pentru a obține un aluat omogen. Se acoperă din nou și se lasă să crească într-un loc cald timp de 2 ore.

3. Pasul

Acum avem timp să batem untul rămas cu 100 g de zahăr și 6 gălbenușuri de ou până când amestecul devine pufos și uniform.

4. Pasul

De îndată ce aluatul nostru a crescut bine, frământăm amestecul de unt-ouă-zahăr. Acest pas necesită răbdare și putere, deoarece amestecul este foarte lipicios, așa că nu renunțați!

5. Pasul

Apoi se pune aluatul finit într-o formă de pandoro unsă cu unt, se acoperă și se lasă la crescut încă o oră. Este important ca forma să nu fie prea plină, deoarece aluatul va crește în continuare.

6. Pasul

Acum coaceți aluatul la 180 de grade la cuptorul cu ventilator timp de aproximativ 40 de minute. Nu uitați să testați cu o țepușă!

7. Pasul

După ce se răcește, se presară "Pandoro" cu zahăr pudră și se servește.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou