PUBLICITATE

Sursa :: JRP Studio from Canva

Turtă de ghimbir fără gluten

Fursecuri de turtă dulce picantă fără gluten, care nu conțin gluten, astfel încât oricine cu boală celiacă se poate bucura de ele.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
25
  • 200 g Făină fără gluten Adăugat la
  • 1 Linguri Condiment de turtă dulce Adăugat la
  • 50 g migdale măcinate Adăugat la
  • 1 Lingura bicarbonat de sodiu Adăugat la
  • 100 g Zahăr negru Adăugat la
  • 1 bucată ou Adăugat la
  • 2 Linguri miere Adăugat la
  • 80 g Unt Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

85 min.
1. Pasul

Mai întâi, pregătiți ingredientele uscate. Amestecați într-un bol făina, condimentele pentru turtă dulce, migdalele și sifonul.

2. Pasul

Într-un alt bol, se amestecă zahărul, ouăle, mierea și untul. Țineți cont că untul trebuie să fie moale, de preferat să stea la temperatura camerei.

3. Pasul

Se amestecă treptat ingredientele uscate cu cele umede. Se prelucrează aluatul până la omogenizare. Dacă vi se pare prea tare, puteți adăuga o lingură de lapte.

4. Pasul

Se formează o bilă din aluat, se înfășoară în folie alimentară și se lasă să se odihnească în frigider timp de aproximativ o jumătate de oră.

5. Pasul

Odată scos din frigider, întindeți aluatul pe un tăvălug presărat cu făină până la o grosime de aproximativ 5 mm și tăiați formele preferate.

6. Pasul

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 10 - 12 minute. Dacă vă place turta dulce mai tare, lăsați-le mai mult timp la cuptor.

7. Pasul

Lăsați turta dulce să se răcească pe un grătar de sârmă după ce ați scos-o din cuptor.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou