PUBLICITATE

Sursa :: ingermarthe from Getty Images

Vin de casă

Rețetă pentru prepararea unui vin de casă delicios din struguri.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
20
  • 30 kg struguri Adăugat la
  • 7 kg Zahăr Adăugat la
  • Drojdie de vin Adăugat la
  • apă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

360 min.
1. Pasul

În primul rând, pregătiți strugurii - adică spălați-i și îndepărtați tulpinile.

2. Pasul

Apoi zdrobiți strugurii - puteți face acest lucru manual sau cu un zdrobitor special pentru struguri.

3. Pasul

Strugurii zdrobiți fermentează direct după câteva ore, cu ajutorul drojdiei. Adăugați drojdia la struguri.

4. Pasul

Adăugați zahărul împreună cu drojdia - cantitatea depinde de dulceața strugurilor și de preferințe, eu personal adaug aproximativ 7 kg pentru cantitatea totală.

5. Pasul

Se transferă întregul amestec de struguri, zahăr și drojdie într-un vas de fermentare (de preferat din sticlă sau oțel inoxidabil) și se lasă într-un loc cald și liniștit.

6. Pasul

Verificați evoluția fermentației la câteva zile sau cel puțin o dată pe săptămână. În special, observați spuma de la suprafață, care corespunde procesului de fermentare.

7. Pasul

După ce fermentația este completă (aproximativ 1-2 săptămâni), lăsați vinul să se învechească încă o lună. După acest timp, strecurați vinul și puneți-l într-un butoi pentru maturare ulterioară.

8. Pasul

După maturare (care poate dura 4-5 luni), puteți deschide prima sticlă și vă puteți bucura de rezultatul muncii dumneavoastră.

Reels

Nou