PUBLICITATE

Sursa :: marcomayer from Getty Images

Vită coaptă în cuptor

Această rețetă tradițională slovacă de vită coaptă în cuptor este simplă de preparat și este plină de arome. Carnea este marinată delicat și coaptă până capătă o culoare aurie, oferind un gust și o textură extraordinare. Este ideală pentru prânzuri sau cine în familie.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4

Carne

  • 1 kg carne de vițel Adăugat la

Marinată

  • 4 cuișoare usturoi Adăugat la
  • 1 ks Rozmarin proaspăt Adăugat la
  • 2 linguri ulei de măsline Adăugat la
  • 1 linguriță Sare Adăugat la
  • 1 linguriță piper negru măcinat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ştergeți carnea de viţel cu un prosop de hârtie şi puneți-o într-o tavă mare.

2. Pasul

Pentru a pregăti marinada, amestecați cățeii de usturoi, rozmarin proaspăt, ulei de măsline, sare și piper negru măcinat. Aplicați marinada pe carne.

3. Pasul

Puneți carnea în cuptor și coaceți aproximativ 1,5 ore, sau până când carnea devine ușor de aurită și termometrul introdus în partea cea mai groasă a cărnii indică 70°C.

4. Pasul

Scoateți carnea gata coaptă din cuptor și lăsați-o să se odihnească cel puțin 15 minute înainte de tăiere. Apoi serviti-o cu garnitura voastră preferată.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou