PUBLICITATE

Sursa :: Black Lollipop from Getty Images

Vodcă de cafea

Am făcut prima dată această vodcă de cafea pentru o petrecere de ziua unui prieten de-al meu care este un mare iubitor de cafea. M-am gândit că o combinație între două dintre lucrurile sale preferate - cafeaua și vodca - ar fi cadoul perfect. Și nu m-am înșelat! Vodca de cafea a făcut valuri la petrecere și acum este un must-have pentru orice întâlnire cu prietenii. Cred că această rețetă va fi pe placul oricărui iubitor de cafea tare și de alcool bun.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
1
  • 200 ml Cafea tare proaspăt preparată Adăugat la
  • 1 l Băuturi spirtoase Adăugat la
  • 2 linguri Zahăr Adăugat la
  • 1 linguriță Extract de vanilie (opțional) Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

15 min.
1. Pasul

Începeți prin a pregăti o cafea tare.

2. Pasul

Abia după ce cafeaua a fost preparată, cât timp este încă fierbinte, se adaugă zahărul și se amestecă bine pentru a se dizolva.

3. Pasul

Când cafeaua cu zahăr s-a așezat, se adaugă un baton de vanilie sau extractul de vanilie în ea.

4. Pasul

Următorul pas este să combinați cafeaua cu vodca. Înmuiați în prealabil în apă caldă ceainicul în care veți face amestecul, în acest fel alcoolul se va combina mai bine cu cafeaua.

5. Pasul

Amestecați totul bine și puneți-l într-o sticlă curată. Regula generală este să păstrați sticla etanșă.

6. Pasul

Acum nu ne rămâne decât să așteptăm. Vodca de cafea trebuie să stea la macerat timp de cel puțin 2 și de preferință 3 zile într-un loc întunecos și răcoros. Un truc util este să agitați ușor sticla în fiecare zi.

7. Pasul

După ce a trecut timpul necesar, vodca este gata de băut, dar merită întotdeauna să verificați dacă vă place gustul. Dacă este prea tare, puteți adăuga puțină apă sau cafea mai puțin cofeinizată, iar dacă este prea slabă, adăugați mai multă vodcă.

Reels

Nou