PUBLICITATE
Zacuscă de vară cu gust autentic și aromă deosebită

Zacuscă de vară cu gust autentic și aromă deosebită

Zacusca este o adevărată comoară a bucătăriei românești. Preparată din ingrediente proaspete de sezon, cum ar fi ardei copt, vinete și ceapă, această zacuscă este savuroasă și aromată.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 2 kg vinete Adăugat la
  • 1 kg ardei copți și curățați Adăugat la
  • 1 kg ceapă Adăugat la
  • 500 g roșii Adăugat la
  • 1 cățel usturoi Adăugat la
  • 100 ml ulei Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
  • 5 frunze de dafin Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Înainte de a începe să gătești, pregătește toate ingredientele. Spală și curăță legumele, iar apoi taie-le în bucăți cât mai mici și toacă vânăta.

Zacuscă de vară cu gust autentic și aromă deosebită - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

2. Pasul

Pune legumele într-o tigaie mare și adaugă uleiul de floarea-soarelui. Lasă-le să se călescă la foc mediu timp de aproximativ o oră, amestecând din când în când.

Zacuscă de vară cu gust autentic și aromă deosebită - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

3. Pasul

După o oră, adaugă usturoiul, frunzele de dafin și sare și piper după gust și mai lasă legumele să fiarbă încă jumătate de oră, amestecând din când în când. Finalizează așezând zacusca în borcane pentru păstrare.

Zacuscă de vară cu gust autentic și aromă deosebită - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

Reels

Nou