PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: photoAC

Biscuiți pufoși de bezea

Îmi plac biscuiții cu bezele pentru că sunt ușori și dulci și pur și simplu delicioși. Îmi amintesc întotdeauna de Crăciunul petrecut cu bunica mea, care îi făcea în fiecare an. Am făcut adesea rețeta ei și am învățat câteva trucuri pentru a-i face perfecți.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
40
  • 4 albușuri de ou Adăugat la
  • 250 g zahăr Adăugat la
  • 1 Pinch sare Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai suc de lămâie Adăugat la
  • zahăr de cofetărie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Pentru biscuiții de bezea, bateți albușurile într-un castron curat și uscat până devin spumoase. Un truc aici este că bolul și telul trebuie să fie absolut lipsite de grăsime, altfel albușurile nu pot fi bătute până la fierbere.

2. Pasul

Adăugați treptat zahărul și un praf de sare și continuați să bateți până când albușurile formează vârfuri ferme. Vă recomand să adăugați zahărul foarte încet pentru ca acesta să se dizolve complet și pentru ca bezeaua să fie frumoasă și netedă.

3. Pasul

Adăugați sucul de lămâie la albușuri. Sucul de lămâie acționează ca un stabilizator și conferă biscuiților de bezea o ușoară notă fructată.

4. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 100 de grade. Formați mici movile din amestecul de bezea pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

5. Pasul

Se lasă biscuiții la cuptor pentru aproximativ 60 de minute, până când se usucă și se rumenesc ușor. O recomandare importantă aici este ca bezeaua să nu se închidă prea repede la culoare, altfel va deveni tare și amară. Cu toate acestea, este la fel de important ca aceasta să se usuce complet, astfel încât să își păstreze consistența caracteristică.

6. Pasul

Scoateți biscuiții cu bezea din cuptor și lăsați-i să se răcească în tavă. Se vor întări ușor pe măsură ce se răcesc. Se pudrează biscuiții cu zahăr pudră înainte de servire.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou