PUBLICITATE

Sursa :: pixelshot from Canva

Carne de vită cu sos de afine

Rețetă pentru carne de vită perfectă cu sos de afine, care este potrivită pentru masa festivă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 800 g Carne de vită Adăugat la
  • 2 linguri Uleiuri Adăugat la
  • 1 ks The Onion Adăugat la
  • 2 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 1 lingură frunze de dafin Adăugat la
  • 1 ks Crenguță de rozmarin Adăugat la
  • 400 g Afine proaspete Adăugat la
  • 4 linguri Zahăr Adăugat la
  • 1 lingură Muștar Adăugat la
  • 1 lingură Unt Adăugat la
  • 200 ml Vin roșu Adăugat la
  • 100 ml Bulion de vită Adăugat la
  • sare și piper negru măcinat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

80 min.
1. Pasul

Clătiți carnea de vită și uscați-o. Apoi se presară cu sare și piper. Se încinge uleiul într-o tigaie și se rumenește carnea pe fiecare parte. Întotdeauna prăjesc carnea de vită rapid și scurt, pentru a strânge textura suprafeței și a menține carnea suculentă.

2. Pasul

Se transferă carnea prăjită într-o tavă de copt, se adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul, foile de dafin și rozmarinul. Puneți vasul de copt în cuptorul preîncălzit la 180°C și coaceți timp de aproximativ o oră.

3. Pasul

Între timp, se prepară sosul de afine. Puneți afinele, zahărul, muștarul și untul într-o cratiță. Gătiți la foc mediu, amestecând constant, până când afinele sunt complet descompuse.

4. Pasul

Turnați vinul roșu în tigaia în care ați prăjit carnea și lăsați-l să dea în clocot. Apoi turnați stocul de vită și lăsați să fiarbă bine.

5. Pasul

Se strecoară sosul în afine, se amestecă bine și se lasă să mai fiarbă câteva minute.

6. Pasul

Se taie carnea gata preparată și se servește cu sos de afine.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou