Sursa :: pixelshot from Canva
Carne de vită cu sos de afine
Rețetă pentru carne de vită perfectă cu sos de afine, care este potrivită pentru masa festivă.
Ingrediente
- 800 g Carne de vită
- 2 linguri Uleiuri
- 1 ks The Onion
- 2 cuișoare Usturoi
- 1 lingură frunze de dafin
- 1 ks Crenguță de rozmarin
- 400 g Afine proaspete
- 4 linguri Zahăr
- 1 lingură Muștar
- 1 lingură Unt
- 200 ml Vin roșu
- 100 ml Bulion de vită
- sare și piper negru măcinat
Ultimele broșuri
Procedura
Clătiți carnea de vită și uscați-o. Apoi se presară cu sare și piper. Se încinge uleiul într-o tigaie și se rumenește carnea pe fiecare parte. Întotdeauna prăjesc carnea de vită rapid și scurt, pentru a strânge textura suprafeței și a menține carnea suculentă.
Se transferă carnea prăjită într-o tavă de copt, se adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul, foile de dafin și rozmarinul. Puneți vasul de copt în cuptorul preîncălzit la 180°C și coaceți timp de aproximativ o oră.
Între timp, se prepară sosul de afine. Puneți afinele, zahărul, muștarul și untul într-o cratiță. Gătiți la foc mediu, amestecând constant, până când afinele sunt complet descompuse.
Turnați vinul roșu în tigaia în care ați prăjit carnea și lăsați-l să dea în clocot. Apoi turnați stocul de vită și lăsați să fiarbă bine.
Se strecoară sosul în afine, se amestecă bine și se lasă să mai fiarbă câteva minute.
Se taie carnea gata preparată și se servește cu sos de afine.