PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: manfredrichter

Cartofi condimentați indieni picanți de bază

Acest fel de mâncare simplă, dar savuroasă, a fost gătit și perfecționat de familia mea de-a lungul generațiilor. Se potrivește bine cu un dal simplu sau cu o raita pe bază de cașcaval.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 4 cartofi mai mari Adăugat la
  • 2 linguriță Semințe de chimen Adăugat la
  • 1 linguriță Pulbere de turmeric Adăugat la
  • 1 linguriță Pudră de chili roșu Adăugat la
  • 2 linguriță Pulbere de coriandru Adăugat la
  • Sare după gust Adăugat la
  • 2 lingură ulei vegetal Adăugat la
  • Frunze de coriandru proaspăt tocate pentru garnitură Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Începeți prin a fierbe cartofii. Deși puteți fierbe cartofii întregi, eu consider că este mai rapid să îi tăiați în cuburi înainte de fierbere - grăbește procesul de gătire.

2. Pasul

După ce cartofii sunt fragezi și bine fierți, se scurg de apă și se lasă să se răcească. Decojiți cartofii, dacă nu îi preferați cu tot cu coajă - pielea adaugă o textură plăcută.

3. Pasul

Într-o tigaie mare, încălziți uleiul la foc mediu. Adăugați semințele de chimen și lăsați-le să scânteieze puțin. Aveți grijă să nu le ardeți, semințele de chimen arse pot adăuga un gust amar.

4. Pasul

Acum adăugați în ulei pudra de turmeric, pudra de chili roșu și pudra de coriandru. Păstrați focul mic în timp ce adăugați condimentele, altfel s-ar putea să se ardă și să altereze aroma.

5. Pasul

Adăugați rapid cartofii fierți și presărați sare după gust. Amestecați bine până când toți cartofii sunt acoperiți de amestecul de condimente. Acest lucru asigură o distribuție uniformă a aromei.

6. Pasul

Lasă-i să mai fiarbă câteva minute, până când cartofii absorb toate condimentele delicioase.

7. Pasul

Se ornează cu frunze de coriandru proaspăt tocate înainte de servire. Garnitura nu numai că adaugă un strop de culoare, dar și prospețime la întregul fel de mâncare.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou