PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: congerdesign

Chifteluțe de ton la cuptor cu brânză la conservă

Aceste chiftele sunt gustoase, ușoare și excepțional de satisfăcătoare. Având în vedere că se pune accent pe o dietă mai sănătoasă, coacerea acestor chiftele în loc de prăjire diminuează grăsimile ingerate.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 2 cutii de conserve De ton în ulei de măsline (scurs și în fulgi) Adăugat la
  • 14 ceașcă Brânză parmezan, rasă Adăugat la
  • 14 ceașcă Pesmet italian Adăugat la
  • 14 ceașcă Pătrunjel proaspăt, tocat Adăugat la
  • 14 ceașcă suc de lămâie Adăugat la
  • Coaja de la o lămâie Adăugat la
  • 1 pod De usturoi, tocat mărunt Adăugat la
  • 1 ou Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • 2 tbls ulei de măsline Adăugat la
  • 1 borcan De sos marinara (opțional) Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 375 grade F, o temperatură care permite chifteluțelor de ton să se coacă uniform.

2. Pasul

Într-un castron mare, se combină tonul scurs și fulgii de ton, parmezanul, pesmetul, pătrunjelul, sucul de lămâie, coaja de lămâie, usturoiul tocat mărunt și oul. Se asezonează cu sare și piper. Un avantaj din experiența mea personală este că folosirea tonului din conservă în ulei de măsline adaugă mai multă savoare rețetei decât varietatea pe bază de apă.

3. Pasul

Se modelează amestecul în chiftele de 2,5 cm. Asigurați-vă că sunt bine strânse, deoarece astfel se va asigura că își vor păstra forma în timpul coacerii.

4. Pasul

Puneți chiftelele pe o foaie de copt unsă, la distanțe egale. Ungeți-le cu un strat subțire de ulei de măsline - acest lucru le ajută să obțină acea culoare aurie delicioasă.

5. Pasul

Coaceți chifteluțele de ton timp de aproximativ 20 de minute, sau până când acestea devin aurii. Un sfat important este să nu depășiți acest timp de gătire pentru a evita uscarea tonului.

6. Pasul

Dacă sunteți un fan al sosului marinara sau al altor sosuri, puteți încălzi un borcan în timp ce se coc chiftelele și le puteți servi alături sau îl puteți turna peste ele în momentul servirii.

Rețete similare

Perfect simplu de somon simplu la cuptor la grătar

Această rețetă scoate în evidență crusta răcoritoare și crocantă a somonului, păstrând în același timp carnea interioară umedă și fragedă.

Herby Lemon și usturoi Herby Lemon & Garlic Oven Baked Cod

Gustul intens al codului se îmbină perfect cu lămâia și condimentele din plante, iar servit cu o porție mare de legume la aburi, este o masă consistentă, dar sănătoasă. Este destul de ușor de preparat și este perfectă fie pentru o cină în timpul săptămânii, fie pentru a impresiona oaspeții.

Somon proaspăt copt la cuptor cu lămâie și mărar

Această rețetă ușoară, ușor de preparat, somon la cuptor cu lămâie și mărar, a devenit o rețetă de bază în gospodăria mea și mi-a făcut plăcere să o pregătesc des.

Salată Caesar cu somon fierbinte de casă

Acest somon crocant, prăjit la tigaie, combinat cu un dressing cremos și picant, este o pereche făcută în raiul gastronomic.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Dorada la cuptor cu ierburi aromatice
Videorecetă

Dorada la cuptor cu ierburi aromatice

Dorada la cuptor este perfectă pentru o cină elegantă sau o masă specială. Dorada este coaptă în cuptor cu ierburi aromatice proaspete, usturoi și lămâie pentru un gust proaspăt și delicios.

Somon proaspăt cu capere de lămâie

Somonul cu capere a făcut întotdeauna ca serile de acasă să se transforme în delicii savuroase. Este un fel de mâncare rapidă, dar impresionantă, care nu reușește niciodată să impresioneze oaspeții sau doar ca o cină de lux cu familia.

Paste rapide de prânz cu legume și ton

Una dintre rețetele mele preferate pentru un prânz rapid și gustos sunt aceste paste. Combinația de legume proaspete, ton și condimente delicioase o face un adevărat deliciu. În plus, este destul de ușor și rapid de făcut, ceea ce este perfect dacă nu ai prea mult timp la dispoziție.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă "Deliciul de munte" - Păstrăvul la cuptor cu legume proaspete
Videorecetă

"Deliciul de munte" - Păstrăvul la cuptor cu legume proaspete

Păstrăvul proaspăt, rumenit la cuptor alături de o combinație colorată de legume de sezon - roșii dulci, dovlecei crocanți și ceapă dulce caramelizată - este perfect pentru a fi savurat într-o seară de primăvară sau vară.

Rețete similare

Perfect simplu de somon simplu la cuptor la grătar

Această rețetă scoate în evidență crusta răcoritoare și crocantă a somonului, păstrând în același timp carnea interioară umedă și fragedă.

Herby Lemon și usturoi Herby Lemon & Garlic Oven Baked Cod

Gustul intens al codului se îmbină perfect cu lămâia și condimentele din plante, iar servit cu o porție mare de legume la aburi, este o masă consistentă, dar sănătoasă. Este destul de ușor de preparat și este perfectă fie pentru o cină în timpul săptămânii, fie pentru a impresiona oaspeții.

Somon proaspăt copt la cuptor cu lămâie și mărar

Această rețetă ușoară, ușor de preparat, somon la cuptor cu lămâie și mărar, a devenit o rețetă de bază în gospodăria mea și mi-a făcut plăcere să o pregătesc des.

Salată Caesar cu somon fierbinte de casă

Acest somon crocant, prăjit la tigaie, combinat cu un dressing cremos și picant, este o pereche făcută în raiul gastronomic.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Dorada la cuptor cu ierburi aromatice
Videorecetă

Dorada la cuptor cu ierburi aromatice

Dorada la cuptor este perfectă pentru o cină elegantă sau o masă specială. Dorada este coaptă în cuptor cu ierburi aromatice proaspete, usturoi și lămâie pentru un gust proaspăt și delicios.

Somon proaspăt cu capere de lămâie

Somonul cu capere a făcut întotdeauna ca serile de acasă să se transforme în delicii savuroase. Este un fel de mâncare rapidă, dar impresionantă, care nu reușește niciodată să impresioneze oaspeții sau doar ca o cină de lux cu familia.

Paste rapide de prânz cu legume și ton

Una dintre rețetele mele preferate pentru un prânz rapid și gustos sunt aceste paste. Combinația de legume proaspete, ton și condimente delicioase o face un adevărat deliciu. În plus, este destul de ușor și rapid de făcut, ceea ce este perfect dacă nu ai prea mult timp la dispoziție.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă "Deliciul de munte" - Păstrăvul la cuptor cu legume proaspete
Videorecetă

"Deliciul de munte" - Păstrăvul la cuptor cu legume proaspete

Păstrăvul proaspăt, rumenit la cuptor alături de o combinație colorată de legume de sezon - roșii dulci, dovlecei crocanți și ceapă dulce caramelizată - este perfect pentru a fi savurat într-o seară de primăvară sau vară.

Reels

Nou