Sursa :: Pixabay: congerdesign
Chifteluțe de ton la cuptor cu brânză la conservă
Aceste chiftele sunt gustoase, ușoare și excepțional de satisfăcătoare. Având în vedere că se pune accent pe o dietă mai sănătoasă, coacerea acestor chiftele în loc de prăjire diminuează grăsimile ingerate.
Ingrediente
- 2 cutii de conserve De ton în ulei de măsline (scurs și în fulgi)
- 1⁄4 ceașcă Brânză parmezan, rasă
- 1⁄4 ceașcă Pesmet italian
- 1⁄4 ceașcă Pătrunjel proaspăt, tocat
- 1⁄4 ceașcă suc de lămâie
- Coaja de la o lămâie
- 1 pod De usturoi, tocat mărunt
- 1 ou
- sare și piper după gust
- 2 tbls ulei de măsline
- 1 borcan De sos marinara (opțional)
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 375 grade F, o temperatură care permite chifteluțelor de ton să se coacă uniform.
Într-un castron mare, se combină tonul scurs și fulgii de ton, parmezanul, pesmetul, pătrunjelul, sucul de lămâie, coaja de lămâie, usturoiul tocat mărunt și oul. Se asezonează cu sare și piper. Un avantaj din experiența mea personală este că folosirea tonului din conservă în ulei de măsline adaugă mai multă savoare rețetei decât varietatea pe bază de apă.
Se modelează amestecul în chiftele de 2,5 cm. Asigurați-vă că sunt bine strânse, deoarece astfel se va asigura că își vor păstra forma în timpul coacerii.
Puneți chiftelele pe o foaie de copt unsă, la distanțe egale. Ungeți-le cu un strat subțire de ulei de măsline - acest lucru le ajută să obțină acea culoare aurie delicioasă.
Coaceți chifteluțele de ton timp de aproximativ 20 de minute, sau până când acestea devin aurii. Un sfat important este să nu depășiți acest timp de gătire pentru a evita uscarea tonului.
Dacă sunteți un fan al sosului marinara sau al altor sosuri, puteți încălzi un borcan în timp ce se coc chiftelele și le puteți servi alături sau îl puteți turna peste ele în momentul servirii.