PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: FotoshopTofs

Chipsuri de cartofi cu sare și oțet de casă

Făcută în casă și mai sănătoasă decât omologii săi cumpărați din magazin, vă împărtășesc aici rețeta mea de chipsuri de oțet care promite să aducă zvâcnet la papilele gustative.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
5
  • 3 Cartofi mari, decojiți și curățați de coajă Adăugat la
  • 2 căni De oțet alb Adăugat la
  • Ulei de canola, pentru prăjire Adăugat la
  • Sare, după gust Adăugat la
  • Piper negru proaspăt măcinat, după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Se taie cartofii curățați de coajă în rondele subțiri cu ajutorul unui aparat de tăiat cu mandolina. Nu vă îngrijorați dacă nu aveți una; un cuțit ascuțit și o feliere atentă pot face treaba. Cu toate acestea, o mandolină ar asigura o grosime uniformă și, prin urmare, o gătire uniformă a chipsurilor.

2. Pasul

Se scufundă cartofii tăiați felii în oțetul alb într-un castron mare, asigurându-se că sunt complet acoperiți. Lăsați-i să stea timp de aproximativ două ore. Acest lucru le va da acea minunată aromă picantă pe care o dorim.

3. Pasul

După ce s-a terminat perioada de înmuiere, se scurge oțetul și se usucă feliile de cartofi cu ajutorul unui prosop de bucătărie curat. Asigurați-vă că le uscați cât mai bine înainte de a trece la pasul următor. Acest lucru este crucial, deoarece uleiul și apa nu se amestecă; orice umezeală rămasă va face ca uleiul să se scuipe periculos.

4. Pasul

Se încălzește uleiul de canola într-o tigaie adâncă cu fundul gros la foc mediu. Ca cineva care a făcut aceste chipsuri de mai multe ori decât pot număra, vă recomand cu tărie să prăjiți cartofii în loturi mici pentru a asigura o crocantă uniformă și aurie.

5. Pasul

Odată ce uleiul s-a încins, se pun cu grijă feliile de cartofi, având grijă să nu se supraaglomereze tigaia. Prăjiți-le până când devin aurii și crocante, amestecând din când în când.

6. Pasul

Folosind o lingură cu fantă, scoateți cu grijă chipsurile și scurgeți-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Se presară imediat cu sare și piper cât timp sunt fierbinți. Căldura ajută să absoarbă mai bine condimentele.

7. Pasul

Servește aceste chipsuri într-un bol mare și bucură-te de crocantul și gustul tare al chipsurilor de casă Vinegear Chips în timp ce te uiți la filmul tău preferat sau te bucuri alături de prietenii tăi într-o seară de joc.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou