PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: marcelokato

Chipsuri de tortilla de porumb la cuptor, ușor de făcut în casă

Aceste chipsuri făcute în casă sunt mult mai sănătoase și mai gustoase decât cele cumpărate din magazin! Sunt perfecte pentru salsa, guacamole sau pur și simplu pentru a lua o gustare ca atare.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
5
  • 12 Tortilla de porumb Adăugat la
  • 1 ceașcă De ulei vegetal (se pot folosi și alte uleiuri cu temperatură ridicată, cum ar fi uleiul de floarea-soarelui sau de arahide) Adăugat la
  • sare de mare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180°C (350°F). Am descoperit că această temperatură crocantă perfect tortilla fără să o ardă.

2. Pasul

Între timp, stivuiți tortilla și tăiați-o în 6 bucăți egale. Tăierea lor în felii perfecte este esențială pentru o coacere uniformă și o crocantă perfectă.

3. Pasul

Întindeți bucățile de tortilla pe o foaie mare de copt, într-un singur strat. S-ar putea să fie nevoie să folosiți două foi sau să coaceți în loturi pentru a evita supraaglomerarea tăvii.

4. Pasul

Se ung ușor cu ulei pe ambele părți ale bucăților de tortilla. Asigurați-vă că fiecare cip este bine acoperit cu ulei, dar aveți grijă să nu exagerați, deoarece prea mult ulei poate face cipurile prea grase.

5. Pasul

Coaceți bucățile de tortilla în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 10-15 minute, sau până când încep să devină aurii și crocante. Ar fi înțelept să supravegheați atent chipsurile în ultimele minute de coacere pentru a preveni arderea lor.

6. Pasul

După ce sunt gata, scoateți chipsurile din cuptor și presărați-le imediat cu sare de mare. Un vârf de cuțit ar trebui să fie suficient, nu uitați că dorim un gust subtil de sare, nu unul copleșitor.

7. Pasul

Lăsați chipsurile să se răcească câteva minute înainte de a le servi, ele vor continua să se crocanteze pe măsură ce se răcesc.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou