:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/g5NLfu3xQ3em9bL0Ms1Q/978cec2c3d6a1191828aa7cea4cf03.jpeg)
Ciorbă de cartofi cu afumătură, savori urbane
Ciorba de cartofi cu afumatură este o ciorba tradițională românească, cu o textură cremoasă și un gust intens, facută din cartofi, afumatură și legume proaspete.
Ingrediente
- 500 g afumatura de porc
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 2 ardei grași
- 1 țelină
- 1 kg cartof
- 2 linguri piure de roșii
- 1 litru apa
- sare și piper după gust
- pătrunjel decor
- smantana optional
Ultimele broșuri
Procedura
Curatati si taiati legumele: ceapa, morcovii, ardeii, telina si cartofii. Taiati afumatura cuburi sau felii, dupa preferinta.
Puneti afumatura intr-o cratita mare si adaugati apa. Fierbeti timp de 10 minute.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/g5NLfu3xQ3em9bL0Ms1Q/4626f81f6823c94fe662f6d411039c.png)
Sursa :: Youtube
Adaugati ceapa, morcovii si pasta de tomate in cratita si amestecati bine. Continuati sa fierbeti la foc mic timp de 10 minute.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/g5NLfu3xQ3em9bL0Ms1Q/9a87e355df43f8b4bda77846096c55.png)
Sursa :: Youtube
Adaugati cartofii taiati si ardeii si adaugati apa suficienta pentru a acoperi legumele. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Fierbeti pana cand cartofii sunt fragezi, timp de aproximativ 30-40 de minute.
Adaugati patrunjelul proaspat tocat si lasati ciorba sa fiarba inca 5 minute.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/g5NLfu3xQ3em9bL0Ms1Q/557694d0e3f492578c7c5272e9d7ec.png)
Sursa :: Youtube
Serviti ciorba calda cu smantana, daca doriti, si o felie de paine proaspata.