PUBLICITATE

Sursa :: cislander from Getty Images Signature

Ciuperci în cremă

Ciupercile pe smântână sunt un fel de mâncare cehă clasică, ideală pentru a se încălzi în perioadele mai reci ale anului. Este simplu de preparat și are un gust deosebit.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Ciuperci Adăugat la
  • 2 ks The Onion Adăugat la
  • 2 Linguri Unt Adăugat la
  • 4 Linguri Făină netedă Adăugat la
  • 300 ml Cremă de gătit Adăugat la
  • sare Adăugat la
  • piper negru măcinat Adăugat la
  • Măsline (după caz) Adăugat la
  • Pătrunjel pentru servire Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Mai întâi, curățați ciupercile, tăiați ceapa felii și tocați-o mărunt.

2. Pasul

Se încălzește untul într-o tigaie și se sotează ceapa până devine aurie.

3. Pasul

Adăugați ciupercile tăiate felii în unt și sotați-le până când devin aurii.

4. Pasul

Se adaugă făina în ciuperci și ceapă, se amestecă și se lasă să devină transparentă pentru scurt timp.

5. Pasul

Se toarnă smântâna și se fierbe la foc mic timp de aproximativ 15 minute, până când sosul se îngroașă.

6. Pasul

Se asezonează sosul cu sare și piper.

7. Pasul

Se presară cu pătrunjel proaspăt înainte de servire.

Reels

Nou