PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: Einladung_zum_Essen

Classic Easy Southern Pecan Pie

Aceasta este o rețetă necomplicată, ușor de urmat - perfectă pentru un brutar începător ca mine când am încercat-o prima dată.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
9

Pentru crustă:

  • 1.3 căni Făină de toate tipurile Adăugat la
  • 12 ceașcă Unt rece nesărat, tăiat în cuburi Adăugat la
  • 14 linguriță sare Adăugat la
  • 312 tbls De apă rece Adăugat la

Pentru umplutură:

  • 1 ceașcă De sirop de porumb ușor Adăugat la
  • 3 Ouă mari Adăugat la
  • 1 ceașcă de zahăr Adăugat la
  • 2 tbls Unt nesărat, topit Adăugat la
  • 1 linguriță Extract de vanilie pură Adăugat la
  • 2 căni Nuci pecan tocate grosier Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

75 min.
1. Pasul

Pentru a începe prepararea crustei, amestecați făina, untul și sarea într-un robot de bucătărie până când obțineți o textură sfărâmicioasă. Din experiența mea, bucățile mai mici de unt duc la o crustă mai fulgurantă.

2. Pasul

Adăugați treptat apă rece, câte o lingură pe rând, până când aluatul se adună - aveți grijă să nu lucrați prea mult aluatul, deoarece ar putea rezulta o crustă de plăcintă tare.

3. Pasul

Rulați aluatul într-o minge, aplatizați-l ușor, înfășurați-l în folie de plastic și dați-l la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Această etapă de refrigerare este esențială pentru o crustă fulgurantă și delicioasă.

4. Pasul

După ce aluatul s-a răcit, preîncălziți cuptorul la 175°C (350°F) și începeți să lucrați la umplutură. Amestecați siropul de porumb, ouăle, zahărul, untul topit, extractul de vanilie și nucile pecan într-un castron mare până când se combină complet.

5. Pasul

Scoateți aluatul din frigider și întindeți-l pe o suprafață ușor presărată cu făină până obțineți un cerc de 30 cm. După ani de zile de copt plăcinte, am descoperit că menținerea aluatului la rece înainte de a-l rula îl ajută să-și păstreze forma și face procesul de rulare mai ușor.

6. Pasul

Transferați aluatul într-o tavă de plăcintă de 9 inci, presați-l ușor și lăsați excesul să atârne pe margine. Turnați umplutura de nuci pecan în crustă și pliați aluatul care depășește spre interior, încrețind marginea cu degetele.

7. Pasul

La coacere, vă sugerez să folosiți un scut de plăcintă sau o folie de aluminiu pentru a acoperi marginile plăcintei; acest lucru previne arderea crustei, o greșeală pe care am mai întâlnit-o. Coaceți timp de 60-70 de minute, sau până când crusta este aurie și umplutura s-a întărit.

8. Pasul

Se lasă plăcinta să se răcească pe un grătar de sârmă înainte de servire. Acest lucru permite umpluturii să se așeze și facilitează tăierea feliilor. Savurați-o caldă sau păstrați-o pentru mai târziu - această plăcintă are un gust excelent și la temperatura camerei sau chiar răcită.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou