PUBLICITATE

Sursa :: ALLEKO via iStockPhotos

Coaceți tort de mere

Această prăjitură cu cidru de mere este un adevărat punct culminant printre rețetele mele de copt. Nu numai datorită ingredientului special - cidrul de mere - ci și pentru că este incredibil de umedă și delicioasă. Am făcut această prăjitură de multe ori pentru diferite ocazii și întotdeauna a fost un adevărat punct de atracție.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8

Pentru aluat:

  • 250 g unt Adăugat la
  • 200 g zahăr Adăugat la
  • 4 ouă Adăugat la
  • 1 Pinch sare Adăugat la
  • 300 g făină Adăugat la
  • 2 Linguriță praf de copt Adăugat la
  • 200 ml Cidru de mere Adăugat la

Pentru topping:

  • 500 g Mere Adăugat la
  • 2 Tablespoon zahăr Adăugat la
  • 1 Linguriță Scorțișoară Adăugat la
  • 50 g felii de migdale Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

80 min.
1. Pasul

Pentru a coace prăjitura cu cidru de mere, mai întâi se bate crema de unt împreună cu zahărul. Vă recomand să folosiți un mixer de mână pentru acest pas pentru a obține o consistență perfect cremoasă.

2. Pasul

Adăugați ouăle unul câte unul la amestecul de unt și amestecați bine. Se adaugă și sarea.

3. Pasul

Se amestecă făina și praful de copt și se încorporează în aluat alternativ cu cidrul. Am descoperit că cernând cu grijă făina face cu adevărat diferența - face aluatul mult mai ușor și mai aerisit.

4. Pasul

Se toarnă aluatul într-o formă de tort unsă și tapetată cu făină (diametru de aproximativ 26 cm) și se nivelează.

5. Pasul

Se curăță merele de coajă, se curăță de miez și se taie în cubulețe. Se amestecă împreună cu zahărul și scorțișoara și se întinde pe aluat. Fulgii de migdale nu trebuie să lipsească de aici - ei dau prăjiturii acel ceva în plus și asigură un topping minunat de crocant.

6. Pasul

Se coace prăjitura cu cidru de mere în cuptorul preîncălzit la 180 °C (căldură superioară/inferioară) timp de aproximativ 60 de minute. Dacă este necesar, se acoperă cu folie de aluminiu pentru ca prăjitura să nu se întunece prea tare.

Reels

Nou