Compot de mere
Compotul de mere este unul dintre deserturile mele preferate din copilărie. Mama îmi spunea mereu să îl fac atunci când începem să simțim căldura verii. Și avea dreptate, este atât de răcoritor! Pentru această rețetă, folosim ca fructe merele, pe care le avem aproape întotdeauna acasă, așa că este ideală pentru chefurile spontane de făcut deserturi.
Ingrediente
- 4 mai mare Mere
- 1 l apă
- 8 lingură zahăr
- 1 păstaie de vanilie
Ultimele broșuri
Procedura
Se spală merele foarte bine, deoarece se va folosi pielea. De obicei, fac acest lucru de două ori pentru a mă asigura că nu au rămas impurități.
Se curăță merele de coajă și nu se aruncă pielea, ci se lasă deoparte. Între timp, tăiați merele în bucăți mai mici.
Într-o oală mare, se adaugă apa, mărul, coaja de măr, zahărul și păstaia de vanilie. Atunci când aleg boabele de vanilie, eu prefer întotdeauna boabele întregi, de bună calitate, deoarece acestea dau o aromă mult mai delicată.
Gătiți la foc mediu până când bucățile de măr sunt moi. Ar trebui aproape să se destrame, dacă simțiți acest lucru, este gata.
La sfârșit, se îndepărtează cojile și păstaia de vanilie, apoi se toarnă sucul de mere în borcane sau boluri. Personal, cred că aici este important să nu omiteți bucățile de măr, deoarece face ca experiența să fie mult mai bogată.
Răciți compotul de mere în frigider pentru cel puțin 2 ore sau, mai bine, așteptați peste noapte.