Conopida gratinată cu branză cheddar: Un deliciu cremos și crocant in 30 de minute!
Conopida gratinată cu brânză cheddar este un fel de mâncare cremos și crocant, perfect pentru a satisface pofta de ceva delicios și reconfortant. Conopida fiartă la aburi este acoperită cu un sos gros și cremos de branză cheddar.
Ingrediente
- 1 conopidă medie
- 2 linguri unt
- 2 linguri făină
- 2 căni lapte
- 1⁄2 linguriță sare
- 1⁄4 linguriță piper negru măcinat
- 1⁄4 linguriță nucșoară rasă
- 1 cană brânză Cheddar rasă
- 1⁄4 cană pesmet
Ultimele broșuri
Procedura
Încălziți cuptorul la 190 grade. Îndepărtați frunzele exterioare ale conopidei și tăiați capetele tulpinii. Tăiați conopida în bucăți mici. Puneți conopida într-o cratiță mare cu apă clocotită. Lăsați să fiarbă timp de 5-7 minute, sau până când este puțin crocantă.
Sursa :: Youtube
Într-o tigaie mare, topiți untul la foc mediu. Adăugați făina și amestecați până când devine un amestec omogen. Gătiți amestecul timp de un minut.
Sursa :: Youtube
Adăugați laptele treptat, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Gătiți sosul până când devine gros și cremos, aproximativ 5 minute. Adăugați sare, piper și nucșoară. Amestecați.
Sursa :: Youtube
Transferați conopida și sosul într-o tavă de copt de dimensiune medie și amestecați ușor, până când conopida este acoperită uniform cu sos.
Sursa :: Youtube
Presărați brânza rasă și pesmetul pe partea de sus. Puneți tava în cuptor și gătiți timp de 25-30 de minute, sau până când mâncarea devine aurie. Serviți imediat și savurați!
Sursa :: Youtube