PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Cum se prepară Authentic Thai Larb Chicken Salad

Salata Thai Larb este ușoară, răcoritoare și plină de arome strălucitoare.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Piept de pui măcinat slab Adăugat la
  • 2 tbls ulei vegetal Adăugat la
  • 3 cuișoare Usturoi, tocat mărunt Adăugat la
  • 1 Ceapă roșie mică, tăiată felii subțiri Adăugat la
  • 1 linguriță Fulgi de ardei iute roșu (se ajustează după gust) Adăugat la
  • Sucul a două lămâi verzi Adăugat la
  • 2 tbls sos de pește Adăugat la
  • 1 lingură zahăr Adăugat la
  • 1 ceașcă Frunze proaspete de mentă, tocate grosier Adăugat la
  • 1 ceașcă Frunze proaspete de coriandru, tocate grosier Adăugat la
  • 1 ceașcă Frunze proaspete de busuioc, tocate grosier Adăugat la
  • 2 Ceapă de primăvară, tăiată felii Adăugat la
  • Sare după gust Adăugat la
  • Frunze de salată pentru servire Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

20 min.
1. Pasul

Începeți prin a încălzi uleiul vegetal într-o tigaie mare, la foc mediu-mare. Vă recomand să folosiți o tigaie antiaderentă, deoarece ajută puiul să se gătească uniform, fără să se lipească.

2. Pasul

Adăugați puiul măcinat în tigaie și condimentați cu sare, amestecând până când este complet gătit și ușor rumenit. De obicei, acest lucru durează aproximativ 10 minute.

3. Pasul

Adăugați usturoiul tocat mărunt și fulgii de chili roșu și mai gătiți încă 2 minute. Nu doriți să le adăugați prea devreme, deoarece se pot arde și pot dezvolta o aromă amară.

4. Pasul

De pe foc, se adaugă ceapa roșie tăiată felii subțiri. Acest lucru îndepărtează aroma de ceapă crudă, păstrând în același timp crocantă.

5. Pasul

Într-un castron separat, bateți împreună sucul de lămâie, sosul de pește și zahărul până când zahărul se dizolvă. Acesta este dressingul dumneavoastră.

6. Pasul

Se toarnă dressingul peste amestecul de pui. Se amestecă menta, coriandrul și frunzele de busuioc. Amestecați totul până când toate ingredientele sunt combinate uniform.

7. Pasul

Gustați și ajustați condimentele dacă este necesar, uneori un pic de suc de lămâie sau sos de pește suplimentar poate ridica aromele la nivelul următor.

8. Pasul

Se servește Larb în frunze de salată cu ceapă de primăvară tăiată felii deasupra. De asemenea, îl puteți servi cu orez lipicios pentru o masă mai sățioasă.

Reels

Nou