Sursa :: Pixabay
Cum se prepară puiul delicios cu lămâie Francaise
Aceasta este una dintre mesele mele când vreau să ofer familiei mele un tratament special. Puiul frumos rumenit, marinat în aluat cremos de ouă și acoperit cu un sos de lămâie nu reușește niciodată să impresioneze. Credeți-mă, odată ce veți gusta din acest pui savuros franțuzesc, îl veți adăuga pe lista rețetelor preferate.
Ingrediente
- 4 Piept de pui dezosat
- 1⁄2 ceașcă Făină de toate tipurile
- 2 ouă
- 2 tbls lapte
- 1⁄2 linguriță sare
- 1⁄2 linguriță piper negru măcinat
- 3 tbls ulei de măsline
- 2 tbls unt
- 1 ceașcă Bulion de pui
- 1 Lămâie, zeamă de lămâie
- 1⁄4 ceașcă Pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
- Felii de lămâie pentru garnitură
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a pregăti pieptul de pui. Ar trebui să fie suficient de subțiri pentru o mușcătură fragedă și o gătire uniformă. Dacă sunt prea groase, tăiați-le cu grijă pe orizontală sau bateți-le la o grosime de aproximativ 1/4 până la 1/2 inch.
Într-un vas puțin adânc, se amestecă făina, sarea și piperul. Într-un alt vas, bateți ouăle cu laptele. Această acoperire în doi pași dă un gust și o textură minunată puiului, așa că aveți grijă să nu o săriți.
Se încălzește uleiul într-o tigaie mare neaderentă la foc mediu. În timp ce așteptați ca acesta să se încingă, tăvăliți fiecare bucată de pui în amestecul de făină, apoi în amestecul de ouă, asigurându-vă că este complet acoperită.
Adăugați untul în tigaie. După ce se topește, adăugați bucățile de pui. Nu supraaglomerați tigaia; s-ar putea să fie nevoie să gătiți în mai multe reprize. Gătiți fiecare parte timp de aproximativ 3-4 minute sau până când se rumenesc. Modul de a repera gradul de pregătire este o culoare aurie frumoasă și crocantă, asigurându-vă în același timp că este gătit bine.
Se transferă puiul pe o farfurie. În aceeași tigaie, adăugați bulionul de pui și sucul de lămâie, amestecând bine pentru a deglașa tigaia. Aduceți-l la un clocot mic și lăsați-l să se reducă ușor timp de câteva minute.
Puneți din nou puiul în tigaie, turnând sosul pe deasupra. Se adaugă pătrunjel proaspăt tocat și se ornează cu felii de lămâie.